Graafse filmmaker Lou Kruisbergen vertoond 1e prijs fanatasy film voor het goede doel


Magisch Boek der Kristallen op zondag 22 december in Catharinahof

De Fantasy- en familiefilm Magisch Boek der Kristallen komt net voor de kerstdagen naar Grave. De film van de Graafse filmer Lou Kruisbergen en de Beneden-Leeuwense kunstenaar Ed van Heck gaat op zondag 22 december vertoond worden in Zaal Royal van Catharinahof in Grave.In de prijzen
De film is al gewaardeerd met diverse prijzen. Zo sprak het juryrapport van de Brabantse Film Manifestatie over de film; We zagen een verfilmd sprookje met 2 meisjes in de hoofdrol. Zij zijn het goede en hebben als opdracht om het kwaad te bestrijden. Het verhaal wordt gebracht met veel fantasie en symbolieken. Het is een lineair verhaal met veel obstakels en wendingen. De kracht van de film zit vooral in de aankleding en vormgeving. In de symboliek spelen de kleuren een rol. En dat is terug te vinden in de kleding, attributen en decors. Alles speelt zich af in een geweldig gekozen locatie, die de geheimzinnigheid versterkt. De computeranimaties en technische truckjes zijn feilloos gemaakt. De speciaal voor de film gemaakt muziek draagt bij tot de spannende en mysterieuze sfeer die deze film bepalen.

Kerstfilm voor het goede doel
De film ‘Het Magisch Boek der Kristallen’ is echt een aanrader voor het hele gezin. ‘Het is altijd mijn grootste wens geweest om de film rondom de kerstvakantie te tonen voor de Graafse kinderen. Om het verhaal te begrijpen beveel ik de film aan voor kinderen die ouder zijn dan 6 jaar. Maar voor ouderen is het ook een onderhoudend en spannend verhaal. Ik heb de film gemaakt met Ed van Heck en Matthieu Willems en doneren de opbrengst aan Stichting Kinderfolklore Grave.

Datum: Zondag 22 december 2019
Locatie: Theaterzaal Royal Catharinahof, Koninginnedijk 252 Grave
Aanvang: 14:00 uur
Meet & Greet: 16:00 uur met de makers van de film, presentatie Ank Bannink
Entree: €4,50 volwassenen, kinderen €3,50 (opbrengst gaat naar Stichting Kinderfolklore Grave)