Gezond Ouder Worden Café in Ontmoetingspunt ’t Helder

 
Dit najaar zal in Ontmoetingspunt ’t Helder viermaal een Gezond Ouder Worden Café worden gehouden, niet alleen bedoeld voor ouderen maar juist ook voor iedereen in de aanloop naar het ouder worden!

De avonden worden georganiseerd door Mariet Verheijen en Christa van Drie. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen.De ondersteuning geschiedt vanuit een holistisch oogpunt.

Woensdag 16 September Thema – Hoe zorg ik goed voor mezelf?

Ben je 50-plusser en vind jij het ook belangrijk om Gezond Ouder te Worden? Dan ben je van harte welkom. We zijn het niet gewend voor ons zelf zorgen. Er zijn zoveel manieren om goed voor jezelf te zorgen. Sporten, bewegen, gezond eten. Maar ook vooral rust nemen, jegedachten tot rust brengen. Weten waar jij behoefte aan hebt, weten wanneer het genoeg is, waar jij je overal druk over maakt. Voelen wat je nodig hebt om blij en goed in je vel te zitten.
 
Dinsdag 20 oktober Thema – Welk oordeel helpt jou verder?
Een oordeel hebben over anderen zegt heel veel over jezelf. Je kunt niet over een ander oordelen als er niets herkenbaars van jou in zit. Op zo’n moment dat je dat uitspreekt of in je gedachten komt wordt er iets in je aangeraakt waardoor jij een oordeel velt. En daar zit de leerles! Je mag op zo’n moment kijken wat zegt dat over mij.
 
Dinsdag 17 november Thema – Wanneer kom ik aan de beurt?
Iedereen komt aan de beurt in het gezin op het werk. Jij staat altijd op de laatste plaats. Je zou zo graag iets voor jezelf willen doen er is gewoon geen tijd voor. En als er dan een momentje komt dat er wel tijd voor is ontstaat er plots een situatie die weer alles in de war gooit. Zo blijft het maar doorgaan. Wanneer zeg jij STOP en nu ben IK aan de beurt? Ik maak nu eerst tijd en ruimte voor mezelf.
 
Woensdag 16 December Thema – Een speciaal cadeau voor jou.
Het is alweer tijd voor Kerst, altijd weer een speciaal moment om stil te staan bij geboorte, liefde en nieuw leven. Op deze avond gaan we samen een speciaal kerstcadeau creëren voor onszelf. Met respect voor wat er afgelopen jaar op je pad kwam en waar we het nieuwe jaar mee verwelkomen.
 
Locatie: Ontmoetingspunt ’t Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 in Overloon. Kijk ook op www.helder-overloon.com. De avonden starten steeds om 19.30 tot 21.30 uur. Deelname bedraagt € 15,00 per avond.
 
U kunt zich aanmelden bij Mariet Verheijen, tel: 06 8567 2384 of Christa van Drie 06
120 38 259 of stuur een berichtje via https://www.facebook.com/GezondOuder.
Vanwege de corona-maatregelen is aanmelden verplicht.