CDA grootste partij in Land van Cuijk, Team Lokaal sterke tweede

Land van Cuijk – CDA heeft met overtuiging de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente gewonnen. De partij van lijsttrekker Bouke de Bruijn wist als enige partij meer dan 10.000 stemmen binnen te halen (10891). Daarmee won de partij voorlopig 13 zetels. Het opkomstpercentage lag net onder de helft; 49,56%

Team Lokaal presteerde sterk (7181 stemmen) en behaalde 8 zetels, Liberaal LVC behaalde met toedoen in vooral de Cuijkse kernen 5 zetels binnen (4782).

Waar vooral kernen in Sint Anthonis en Mill & Sint Hubert kozen voor het CDA, namen ze vaak genoegen met een 2e positie in Boxmeer en Grave. In Boxmeer koos men veelal voor Team Lokaal, waar ze in Grave hun LPG (1 zetel) trouw bleven.

De combinatiepartij PVDA/GL behaalde 3 zetels, SP, D66 en VVD allen 2 en de veelal opvallende campagne van FvD heeft tot 1 zetel geleid. CU, Keerpunt, 50+ en Lijst Bart Teunissen bleven met ‘’lege handen’’ achter. Met de restzetels die nog verdeeld moeten worden en eventuele hertellingen zal de uitslag aankomende maandag besluitend zijn! De uitzending was de gehele dag te volgen via Omroep Land van Cuijk en Lokale Omroep Mill.