Fractievoorzitters Gemeenteraad Land van Cuijk en wethouder laten zich horen richting ondernemers die tegen sluiting aanzitten ivm stijgende energieprijzen

Na het verzonden persbericht naar de fractievoorzitters en verantwoordelijk wethouder Maarten Jilisen van de Gemeente Land van Cuijk, dat de ondernemers schreeuwen om financiële hulp omdat het water hun aan de lippen staat net als de inwoners en ieder ander in Nederland, omdat ze bang zijn dicht te moeten of zelfs failliet te gaan omdat gasrekeningen niet meer betaald kunnen worden, geeft de Gemeente Land van Cuijk gehoor!

In de week van 26-09-2022 heeft de Gemeente Land van Cuijk met veel fracties samen een noodfonds gecreëerd van 4 miljoen Euro om personen, verenigingen en kleine ondernemers te helpen, die extreem getroffen worden door de hoge energieprijzen en inflatie. Hiernaast is de Gemeente Land van Cuijk bezig om samen met het Rijk en provincie alles uit de kast te halen om te helpen!

“Het wordt lastig. Het ziet er naar uit dat ik het red, maar dan moeten de klanten wel blijven komen.”

Onderneemster Laura Pikavet van ‘Kaasjes bij Lou’, gevestigd in het winkelcentrum Maasbrug te Cuijk, heeft in de week van 06 oktober 2022 Gerardus Evenement Planner om hulp gevraagd om te kijken of de Gemeente Land van Cuijk eens kon langs komen om van de ondernemers zelf te horen hoe het gaat, aangezien sinds het ontstaan van de energiecrisis ze nog niemand van de gemeente had gezien of gesproken. Ook haar collega-ondernemers niet.

De Gemeente Land van Cuijk heeft hier gehoor aan gegeven.

13 oktober 2022 was Thomas van der Meer, fractievoorzitter van de D66 Gemeente Land van Cuijk langs geweest bij ‘Kaasjes bij Lou’.

14 oktober 2022 was wethouder Maarten Jilisen samen met fractievoorzitster Astrid Bannink van de LPG en gemeenteraadslid Marcel Jansen van Liberaal LVC bij ‘Kaasjes bij Lou’ langs geweest.

28 oktober 2022 zal fractievoorzitter Albrecht Martens van de CDA Gemeente Land van Cuijk nog langsgaan.

Het persbericht van 6 oktober jl. heeft ook instanties buiten Gemeente Land van Cuijk bereikt. Radiostation GL8 (Mook, Middelaar & Heumen) zal Laura Pikavet samen met Gerardus Evenement Planner telefonisch interviewen LIVE in de uitzending van 

zaterdag 05 november 2022 om 11.45u!

Helaas komt de redding/financiële injectie van gemeente, provincie en Het Rijk niet voor iedereen op tijd. Niet iedereen zal geholpen kunnen worden helaas. 

In september heeft Keurslager Meat Monkey zijn deuren moeten sluiten. Van 1200 euro per maand naar meer dan 5000 euro per maand. Hij is zelfs failliet gegaan!

De biologische winkel in Cuijk, BioPlaza sluit zijn deuren aanstaande november 2022.

In juni 2023 zal Station Street Café zijn deuren sluiten.

Ik ben geen ondernemer geworden om alleen maar te werken voor de energiebedrijven.”

Hierbij wil Gerardus Evenement Planner de Gemeente Land van Cuijk, wethouder Jilisen, fractievoorzitters en gemeenteraadsleden die de moeite hebben genomen om langs te komen of die nog moeten komen, bedanken dat ze gehoor hebben gegeven aan de noodkreet die kleine ondernemers en inwoners van Gemeente Land van Cuijk hebben gedaan, DAT ZE NU ECHT DRINGEND HULP NODIG HEBBEN! 

Bron: Menno Spiekerman – Gerardus Evenement Planner

Geplaatst door: Roger van Bracht