Stil zitten is geen optie in Mill – Fitland helpt ook niet leden gratis met de strijd tegen coronakilo’s 

Bij de sportcentra van Fitland kunnen vanaf dit weekend (27 februari) ook niet leden terecht om snel, gezond en efficiënt van de coronakilo’s af te komen.

Onder de naam “Rondje Fitland” wordt er 4 weekenden lang gratis een workout aangeboden waarbij in koppels middels diverse materialen gewerkt kan worden aan de conditie. Dit alles buiten, met een deskundige instructeur en uiteraard met in achtneming van alle coronamaatregelen. 

“Veel sporters kunnen nu niet terecht bij hun eigen sportvereniging maar willen wel werken aan hun conditie,” vertelt Maarten van Kempen van Fitland. “Thuis en op eigen motivatie lukt dat niet iedereen. Daarom hebben we nu een gratis workout opgezet waarvoor ook niet leden zich in kunnen schrijven. Hiermee willen we bijdragen aan een verbetering van de conditie en het bestrijden van de coronakilo’s. Daarnaast is het bewezen dat mensen die sporten een betere weerstand hebben en zich beter voelen. En dat is in deze tijd erg belangrijk.”

Maarten is dan ook enorm teleurgesteld in de overheid dat sportcentra nog niet open mogen voor binnensport. “Aan alle eisen voor veiligheid kunnen we voldoen, dat doen we overigens al sinds maart vorig jaar.” Hij noemt onder andere de abonnementssystemen, checken op gezondheidsklachten en reserveren voor men komt sporten. “In onze sportcentra hebben we luchtbehandelingssystemen die meerdere keren per uur de volledige binnenlucht vervangen. Wij hebben alles gepareerd en geregeld om veilig open te kunnen.”

Verbaast is Maarten ook over het plan dat de overheid miljoenen uit wil trekken om vrijwilligers op te leiden om mensen aan het sporten en bewegen te krijgen. “Er zijn ruim 4000 sportcentra met 3,2 miljoen leden. Hiervan is ruim 1 miljoen 27 jaar of jonger. Juist die groep wil de overheid aan het bewegen krijgen, dat kan dan toch gewoon direct geregeld worden door de sportcentra te openen? Daarvoor hoeft de overheid niet te investeren en geen vrijwilligers op te leiden. Wij hebben hiervoor al een perfect professioneel netwerk, dit zorgt wel voor frustratie bij ons als sportcentra.” Maarten vertelt dat zij regelmatig overleg hebben met vertegenwoordigers van het ministerie. “Daar maken wij afspraken mee en de dag daarna lees je in de krant dat de overheid miljoenen uit wil geven voor dat opleiden van vrijwilligers. Het is een jojo gedrag en men besluit in Den Haag zaken bij de gekte van de dag.”   

Maarten geeft aan dat hij wel blij is dat er verschillende sectoren aan de slag zijn of binnenkort weer open mogen. “De kappers gaan open, dat gun ik ze van harte, maar de fitnessbranche wordt geknipt en geschoren. Maar ook worden nu ruim 4000 virusremmers (aantal sportcentra in Nederland) gehuld in een aerosol van politiek en wetenschap. Dat slaat nergens op. Als wij opengaan dan dragen wij met 200.000 medewerkers in de fitnessbranche bij aan de gezondheid en het immuunsysteem van 3,2 miljoen inwoners die klant zijn bij sportcentra.”

Inschrijven voor het gratis Rondje Fitland? Schrijf dan nu in via: 

https://fitland.nl/rondje-fitland

Want meer bewegen is minder zorg(en)!

Foto: Cockie Kremers