START BOUW 68 SOCIALE HUURAPPARTEMENTEN

Van der Heijden bouw en ontwikkeling is gestart met de bouw van 68 sociale huurappartementen op de prachtige locatie van Weijerstaete in Boxmeer. Met de bouw van deze appartementen start de volgende fase van nieuwbouwproject Weijerstaete. In klein gezelschap werd de officiële start van de bouw gevierd.

Wim Cornelissen, uitvoerder Van der Heijden bouw en ontwikkeling, Ferry Verstappen, commercieel directeur Van der Heijden bouw en ontwikkeling, Bart Kivits, directeur Vastgoed Mooiland en Bouke de Bruin, wethouder Land van Cuijk lijmden samen de kalkzandstenen voor de basis van de appartementen. Hiermee gaven zij de start van de bouw een feestelijk tintje. Voor uitvoerder Wim Cornelissen extra bijzonder: in 1974 was hij als metselaar betrokken bij de nieuwbouw van De Elsendonck. Precies op die locatie verrijst nu de Weijerstaete. Nu, bijna 50 jaar later, draagt hij weer een symbolisch steentje bij.

Realisatie nieuwbouwcomplexen Harmonie en Melodie op een prachtige locatie

Nieuwbouwproject Weijerstaete ligt in een groene en rustige omgeving dichtbij alle voorzieningen zoals een apotheek, fysiotherapeut en winkels. Bart Kivits: “Het is geweldig dat we vandaag officieel starten met de bouw. Oorspronkelijk was dit niet de bedoeling op deze locatie, maar met de grote behoefte aan sociale huurappartementen heeft Mooiland er toch voor gekozen om dit te doen. Een plan van 68 appartementen voorzien van een bodemwarmtepomp die er voor zorgt dat de appartementen in de winter verwarmd worden en in de zomer verkoeling brengt. Optimaal duurzaam en energiezuinig zoals wij bij al onze nieuwbouwprojecten doen.”

Verhuur appartementen
Begin 2023 start de verhuur van de 68 appartementen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven als woningzoekende op www.mijnwoningzoeken.nl en reageren als de appartementen online staan. Meer informatie over dit project leest u op www.mooiland.nl/nieuwbouw.  Iedereen mag reageren op de appartementen. Mooiland wijst de appartementen toe op basis van inschrijfduur én met voorrang aan doorstromers en 60-plussers. Doorstromers zijn huurders van Mooiland met een minimale woonduur van 5 jaar en een woning leeg achterlaten door de verhuizing.