‘Feestelijke opening bij Addy van den Krommenacker’

Vorige week is de nieuwe zaak van Addy van den Krommenacker geopend in het monumentale Oude Notarishuis in het Brabantse Grave. Het Notarishuis stamt uit 1883 en is recent gerenoveerd onder toeziend oog van de couturier. ‘Het plafond bestaat uit bijzondere historische schilderingen in pasteltinten, die perfect matchen bij mijn creaties’, aldus van den Krommenacker.

De opening werd bijgewoond door vele klanten en vrienden die met verbazing hebben genoten van de monumentale ambiance en de unieke match met de collectie van Addy. Het pand heeft verschillende verdiepingen en een loft met uitzicht op de Maas. ‘De sfeer in het centrum van Grave heeft iets gemoedelijks en is uniek met het uitzicht op de Maas omgeven door bourgondische terrassen. Het doet me ook denken dat aan Milaan, waar ik ook woon.

De opening werd gepresenteerd door vriendin en RTL4 presentatrice Carolien Ter Linden. Vele vrienden en klanten kwamen Addy feliciteren, waaronder de Grieks-Nederlandse zangeres Stefania die in 2021 Griekenland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en zangeres-actrice Mariska van Kolck. Met de opening in het nieuwe pand gaat Addy van de Krommenacker een nieuwe toekomst tegemoet vanuit deze bijzondere locatie in het Brabantse vestingstadje Grave.

U bent van harte welkom om dit pand en zijn prachtige collectie te komen bekijken.

• Het adres van ‘Het oude notarishuis’ is Maasstraat 21, 5361 GE Grave •

+31(0)73200 8160

+31(0)655554812

+31(0)486763708

• Meer informatie office@addyvandenkrommenacker.nl

 

Achtergrond informatie:

De in Uden geboren Addy van den Krommenacker wilde of zanger worden of beroemd zijn in de mode. In 2007 maakte Addy in Rome zijn internationale debuut op de Alta Roma Fashion Week en werd zijn werk bekroond met een Look of the Year-Award voor de beste buitenlandse ontwerper.

Addy groeide door zijn uitgesproken vrouwelijke creaties uit tot favoriet ontwerper van vele bekende persoonlijkheden uit de politieke, diplomatieke, televisie- en theaterwereld. Sterren schitterden veelvuldig op de rode loper in creaties van de ontwerper. Hij gooide hoge ogen met onvergetelijke trouwjurken voor Chantal Janzen, Truus van Gaal, Leontien van Nistelrooij, Marianne Timmer en Bettina Bakkum-Holwerda en vele anderen. Ook leden van de koninklijke familie weten de weg te vinden naar de couturezaak van Addy van den Krommenacker. Voor het huwelijk van prinses Carolina de Bourbon de Parme ontwierp Van den Krommenacker haar bijzondere bruidsjurk, waarvoor hij kant mocht gebruiken van de originele japon uit 1965 van haar moeder, prinses Irene. Voor Van den Krommenacker een hoogtepunt in zijn leven.

Zijn carrière heeft niet alleen hoogtepunten gekend maar ook teleurstellingen. In 2019 moest hij zijn winkels sluiten. Na de doorstart is hij zich volledig gaan richten op het ontwerpen van nieuwe creaties. En dat is niet onverdienstelijke gebleken, gezien het succes van zijn online winkels en zijn succesvolle shows in Parijs, Marrakesh en Iasi Roemenie afgelopen jaar .

De modeontwerper heeft zijn oog laten vallen op het monumentale pand in de Maasstraat. ‘Het pand is prachtig gerestaureerd en is uitermate geschikt om mijn creaties tot uiting te laten komen’. ‘Dit magnifieke uitzicht op de Maas, ik moest er wel verliefd op worden’, zegt de couturier.

——

Addy van den Krommenacker,

Het oude notarishuis

Maasstraat 21

5361 GE Grave

+31(0)486763708

+31(0)73200 8160

+31(0)655554812

office@addyvandenkrommenacker.nl