FAST en Eurosped kunnen wel opsteker gebruiken

In de dertiende competitiewedstrijd treft FAST zondag de nummer twee uit de Eredivisie. Team Eurosped stak landskampioen Sliedrecht Sport lang naar de troon maar liet de laatste weken steken vallen. Ook FAST ondervond recent dat het vasthouden van de goede vorm geen automatisme is. In de Activiahal staan twee ploegen, die een morele opsteker kunnen gebruiken, tegenover elkaar.

Met klinkende overwinningen op Regio Zwolle Volleybal en Peelpush zette FAST in december koers naar een stabiele klassering in de top zes van de Eredivisie. Een loodzwaar programma met onder andere verloren ontmoetingen tegen Sliedrecht Sport en Apollo 8 zorgden voor een deuk in het zelfvertrouwen van de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch. Ook tegen het snel oprukkende VC Sneek bleef FAST met lege handen achter. Desondanks heeft het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis in de jacht op een plek in de Kampioenspoule het eigen lot in eigen handen. 

Gelet op de stand ligt tegen Team Eurosped direct succes niet voor de hand. Trainer Bijsterbosch ziet na de nederlaag tegen Sneek andere doelen: “Ik hoop dat we tegen Eurosped de kans krijgen om ons zelf te zijn.”

Routinier Steffie Janshen probeert een bres te slaan in het Sneekse achterveld.

(foto Peter Gommans)