Expositie Van Halen en Poutsma

Prachtige beelden van Afke van Halen en mystieke schilderijen van Claire Poutsma. Natuur is leidend. Kom van 7 tot en met 22 maart de landschappen en beeldkunst bewonderen in het kerkje in Velp, bij Grave.

Afke van Halen – BEELDEN

Afke van Halen maakt beelden van hout waarbij de natuur leidend is; het cyclische proces van de natuur. De beelden van hout zijn vergankelijk, natuurlijk en speels: wat dient zich aan in de natuur en wat wil getoond worden? Afke maakt vrij werk, maar ook in opdracht, zoals gedenkbeelden, beeld uit eigen tuin, boombeelden. Zij heeft vorig jaar de ontwerpwedstrijd in Zwolle gewonnen. Het kunstobject staat in de hal van het stadskantoor aan het Lübeckplein en vormt een reflectie op artikel 1 uit de grondwet, dat gaat over het discriminatieverbod.

 

Claire Poutsma – SCHILDERIJEN

Claire Poutsma is landschapsschilder en ze maakt portretten in opdracht. Zij heeft haar opleiding genoten op de Klassieke Academie Groningen en Design Academy Eindhoven. Claire schildert haar omgeving, vooral landschappen. Het heerlijke bosrijke gebied waarin ze woont wil ze, voordat het verandert, vastleggen. Ze houd van de mystieke sfeer van schaduwrijke plekken in het bos, afwisselend met open vlaktes bij rivieren. Ze probeert de kijker de sfeer hiervan te laten zien door lichtval, beweging en kleurgebruik.

 

Bezoekersinformatie

De expositie is te bezoeken op zaterdagen en zondagen van 7 – 22 maart van 11.00 -17.00 uur. 

Het bezoekadres is Pastoor Loefsweg 1 in Velp, bij Grave. De toegang is gratis.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief via de website www.kunstinhetkerkje.nl. Volg Kunst in het Kerkje via Facebook, Instagram en Twitter, met meer informatie over de exposities, én de concerten.