Excursie: Natuurparel de Vilt

Wandelen door een oude Maasmeander

Ga zondagmorgen 17 juli mee met de gidsen van IVN de Maasvallei op excursie door de Vilt. We verzamelen om 10.00 uur bij de parkeerplaats aan De Moerbaan te Beugen. De parkeerplaats is per auto bereikbaar vanaf de Heiveldsestraat. Rond 12.00 uur zijn we weer terug. Meedoen is gratis. Aan het eind van de excursie krijgt u een kop koffie of thee aangeboden, uw bijdrage daaraan is volledig vrij.

Wat gaan we doen? De Vilt is een oude maasmeander. We gaan ons daarom vooral richten op de natte natuur: op zoek naar watervogels en genieten van waterplanten en oeverbegroeiing. Neem je verrekijker mee als je die hebt.
Natuurparel De Vilt is ongeveer 1450 ha groot en eigendom van het Brabants Landschap. In dit gebied bevinden zich twee grote plassen: De Beugense Vilt en de Oeffeltse Vilt. Daaromheen liggen bloemrijke graslanden, ruigtes, heggen en bossen. Tussen 2008 en 2012 heeft het Brabants Landschap het gebied flink onder handen genomen. Daarbij zijn natuurwaarden en waterkwaliteit hersteld.

Voor deelname aan deze excursie is vooraf aanmelden verplicht. U kunt zich aanmelden tot 15 juli door een mail te versturen naar peterj.goes@gmail.com.