ELZENDALERS BEDENKEN RECLAMECAMPAGNE ANYTIME FITNESS BOXMEER

Leerlingen van Elzendaalcollege Boxmeer die het vak Design en Innovation (mavo) of Informatica (havo/vwo) volgen zijn heel praktisch bezig. Zij tonen bijvoorbeeld met praktische opdrachten aan dat ze de aangeboden stof beheersen én ze gaan aan de slag in het werkveld. Zo ook voor Anytime Fitness Boxmeer. Voor dit bedrijf werken de leerlingen momenteel aan een reclamecampagne gericht op tieners. 

Opdrachten vanuit het bedrijfsleven en het bezoeken van bedrijven zijn een belangrijke schakel bij deze praktijkgerichte aanpak. Leo Nabben docent Informatica: “Vaak wordt de school gezien als dé plek waar je leert. Voor mijn collega Karel van het vak Design & Innovation en mij is de school een plek om te leren. Door de link met het werkveld, wordt het voor leerlingen ook direct zichtbaar waarom en waarvoor zij leren”.

Karel te Lintel Hekkert: “Mijn mavoleerlingen uit de derde klas zijn op dit moment bezig met een opdracht voor Anytime Fitness in Boxmeer. Het feit dat ze nu voor een echte opdrachtgever werken, geeft een hele andere dynamiek. Ze zijn volop aan de slag met een reclamecampagne gericht op tieners. Hierbij is niet alleen het eindproduct belangrijk, maar ook het hele proces. Dus het idee, de samenwerking, het geven en ontvangen van feedback, ontwerpen en bijstellen. Alle vaardigheden die ook later bij het uitoefenen van hun beroep en het functioneren in de maatschappij belangrijk zijn.”
Leo: “Mijn leerlingen uit de examenklassen kunnen kiezen waar ze zich in willen verdiepen. Dat zijn de zogenaamde keuzedomeinen uit het eindexamenprogramma. Zij hebben dan de optie om een bedrijfsbezoek in te plannen. Het videoverslag dat zij hierover maken is dan ook onderdeel van de toetsing. Ik heb er bewust voor gekozen om dit als bonus mee te nemen. Hierdoor zijn de leerlingen die een bedrijf bezoeken ook echt gemotiveerd om iets te willen leren van dit bedrijf. En daar gaat het uiteindelijk om.”