Elzendaalcollege Boxmeer wint De Weddenschapstrofee

Maar liefst 440 leerlingen en diverse docenten van Elzendaalcollege Boxmeer deden in het kader van het Leesoffensief Land van Cuijk en regio Maasduinen mee aan De Weddenschap en lazen afgelopen half jaar minimaal drie boeken per persoon.

Songfestivalzanger Jeangu Macrooy maakte via een persoonlijke videoboodschap bekend dat het Elzendaalcollege gewonnen heeft.

“Super trots zijn we”, vertelt Anne de Keizer, docente Nederlands. “We hebben afgelopen jaar flink uitgepakt om lezen weer aantrekkelijk te maken voor de kinderen.” Deelname aan De Weddenschap was één van de initiatieven van dit leesplan. De Weddenschap bestaat dit jaar 10 jaar en is een landelijke campagne van Stichting Lezen met als doel zoveel mogelijk positieve leeservaringen te bezorgen. “Lezen is erg belangrijk. Door te lezen vergroot je bijvoorbeeld je woordenschat en je leert je beter inleven in andere personen. Kinderen zijn het niet meer gewend om langere teksten te lezen en leesboeken helpen om deze vaardigheid te oefenen.” Om het nóg aantrekkelijker te maken, zijn een aantal BN’ers, waaronder Jeangu Macrooy, als leescoaches aan De Weddenschap verbonden.
Jeangu maakte hoogstpersoonlijk de winnaar bekend op de website van De Weddenschap. De songfestivalzanger feliciteert het Elzendaalcollege en zegt dat hij hoopt dat alle deelnemende scholen volgend jaar weer meedoen.
Samen met een trofee wint het Elzendaalcollege een schrijversbezoek. Projectleider Janneke van Wijk van De Weddenschap legt uit: “De winnende school wordt gekozen door te kijken naar het aantal leerlingen dat meedoet, het aantal docenten dat betrokken is en de mate van activiteit, zoals het schrijven van recensies op de website. Bij het Elzendaalcollege is het heel leuk dat juist alle niveaus meedoen”. De trofee wordt op zeer korte termijn uitgereikt. www.deweddenschap.nl