Een leuke activiteit bij het Hobbycentrum Mill

samen bijv. houten speelgoed maken Een van de nieuwe activiteiten van de Hobby  Centrum –Mill is het maken van houten speelgoed- en model bouw bijv. een schaalmodel van je huis. De groepsgrootte  is max. 10 personen en deze hobby is interessant voor iedereen, het is zeker niet iets specifieks voor mannen.  Het Hobbycentrum-Mill hanteert geen leeftijdsgrens. Het programma is o.a. maken – en of repareren van allerlei speelgoed welk grotendeels uit hout bestaat. Maar je kunt ook werken aan eigen bouwopdrachten. De Hobby groep komt ieder maandag ochtend bijeen van 9.30-11.30 uur.

Waarom zelf speelgoed maken?

Iedereen die met gereedschap aan de slag durft te gaan, kan zelf houten speelgoed maken. Voor kinderen of voor jezelf. Houten speelgoed heeft vele voordelen, een belangrijk voordeel voor de beginner: het is kleinschalig, overzichtelijk, en ambachtelijk. Houten speelgoed maken is om die reden minder lastig dan men zou denken. Er is beslist geen machinepark voor nodig. Wel enige handigheid, behoorlijk  goed gereedschap, en een stevige werkbank. Maar zelfs de vereiste handigheid hoeft niet meteen aanwezig te zijn, want die wordt als vanzelf tijdens het bezig zijn verworven. Immers: doen doet maken, doen doet leren.

We werken in een team met deskundige vrijwilligers die hun kennis overdragen en helpen bij het oplossen van problemen. Om dit alles te realiseren beschikt  het Hobby Centrum-  Mill over een werkplaats met een uitgebreid assortiment aan gereedschappen op het gebied van hout en metaalbewerking.

Het materiaal is hoofdzakelijk hout, dit wordt door de deelnemers zelf verzorgd. ( bv. eiken, beuken of essen). Teamleiders zijn Riny Weerts en Marius Willems. Is je interesse gewekt neem dan contact op met  Ans Bardoel –leden adm. info@hobbycentrummill.nl bestuur@hobbycentrummill.nl  – meer info: website www.hobbycentrummill.nl  Het is ook mogelijk om vrijblijvend een kijkje te komen nemen tijdens de bijeenkomst, dit wel graag van te voren aanmelden bij Ans Bardoel.

Bron: H.C.-Mill

Geplaatst door: Hans Graat