Een GI-GA-GROENE Kinderboekenweek in de Bibliotheek!

Tijdens de Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober gaan scholen en bibliotheken samen met kinderen op een groen avontuur. Het thema dit jaar is namelijk ‘Gi-ga-groen’, over de natuur en het beschermen daarvan. In de bibliotheken van BiblioPlus lezen kinderen over spannende avonturen in de natuur van boomhutten tot safari’s of speuren ze in informatieve boeken over het klimaat en natuurwonderen. En er is meer te beleven: voorstellingen, Kindercolleges en een oproep om de bieb te helpen bij het recyclen van oude boeken. Kijk voor alle activiteiten en om te reserveren op biblioplus.nl/kbw

Kindervoorstelling ‘De dieren van het Waterloopwoud’4+:

Op zaterdagmiddag 15 oktober kunnen kinderen en (groot)ouders zich laten verwonderen in Bibliotheek Grave tijdens deze prachtige kindervoorstelling. Over Coco de Eekhoorn die geniet van haar nieuwe huisje in de natuur. En over Meneer Vos, die plannen heeft om op die prachtige plek een pretpark te bouwen. Coco komt samen met andere dieren uit het bos in actie.

3 toffe en leerzame Kindercolleges:

Kinderen kunnen tijdens de Kinderboekenweek 3 bijzondere personen ontmoeten en al hun vragen stellen over de natuur. In bibliotheek Cuijk komt een echte bioloog die vertelt over zijn belangrijke werk. Het Wereld Natuur Fonds komt naar bibliotheek Gennep om kinderen uitleg te geven over die gevaarlijke plastic soep. En in bibliotheek Boxmeer komen kinderen alles te weten over het klimaat en de opwarming van de aarde.

Help de bibliotheek recyclen!
Een Gi-Ga-Groene week betekent extra aandacht voor duurzaamheid, ook voor de bieb. De oude boeken uit de bieb verdienen een nieuw leven. Op verschillende locaties kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar met de oude boeken prachtige creaties komen knutselen.

Poppenkast ‘Jan Klaassen en het Speelbos’:
De bekende poppenkastspeler Frank Peters heeft speciaal voor de Kinderboekenweek weer een fantastische poppenkastvoorstelling gemaakt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar en iedereen die van poppenkast houdt. Deze keer moet Jan Klaassen het Speelbos beschermen tegen de plannen van Simon Smeerpijp. Frank speelt dit avontuur in meerdere bibliotheken.

Gratis lid worden en een prachtige boekenlegger

Voor kinderen die nog geen lid zijn van de Bibliotheek is de Kinderboekenweek een extra leuk moment om lid te worden. Tijdens deze week en de rest van de maand oktober krijgen nieuwe leden een bijzonder cadeautje, een handgemaakte dierenboekenlegger. Met het lidmaatschap lenen zij de leukste boeken en online kunnen E-books, luisterboeken en voorleesfilmpjes ontdekt worden.