Duurzamer door te lenen? In Boxmeer kan het!

Steeds vaker kiezen particulieren en verenigingen voor energiebesparende maatregelen als zonnepanelen, die zij bekostigen via de duurzaamheidslening van de gemeente. Van deze lening is zo goed gebruik gemaakt dat de gemeenteraad besloten heeft om het budget voor de leningen aan te vullen met €500.000,-.

Met een budget van €800.000,- is de duurzaamheidslening op 1 maart 2019 van kracht gegaan om inwoners en verenigingen te ondersteunen bij duurzame aanpassingen aan de woning of het verenigingsgebouw. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt, waardoor de gemeente dichter bij haar doel komt om energieneutraal te zijn. De aanvulling van €500.000 maakt het mogelijk om deze koers door te zetten, met nog meer inwoners en verenigingen die kiezen voor duurzame maatregelen.

Wethouder Bouke de Bruin: “We zien dat veel inwoners deze lening benutten om zonnepanelen te installeren. Je produceert zo je eigen duurzame energie én verlaagt ook nog eens je energierekening. Dat is natuurlijk een win-winsituatie. Steeds vaker wordt de duurzaamheidslening ook ingezet voor isolatie, wat de CO2-uitstoot verlaagt én grote besparingskansen biedt. Zo bouw je mee aan een groene gemeente Boxmeer én pluk je de vruchten.”

Kijk voor meer informatie op www.boxmeer.nl/duurzaamheidslening.