Duurzame ambities partijen Land van Cuijk onder de loep

Milieuvereniging Land van Cuijk heeft alle politieke partijen gevraagd naar hun ambities op het gebied van biodiversiteit, milieu en energietransitie.

Vanaf 10 november staan filmpjes van deze gesprekken online. Inwoners van het Land van Cuijk kunnen zich met deze informatie voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van 24 november a.s.

De milieuvereniging wil de kiezers in het Land van Cuijk een zo goed mogelijk beeld geven van de opvattingen en ambities van de partijen die meedoen aan de verkiezingen. Alle partijen hebben meegewerkt. Uit de filmpjes blijkt hoe verschillend zij aankijken tegen onderwerpen als biodiversiteit, milieu en energietransitie. Wie duurzaamheid belangrijk vindt, kan een bewuste keus maken. Ook op lokaal niveau is immers veel mogelijk om bij te dragen aan een duurzame samenleving waarin ook onze kinderen en kleinkinderen nog goed kunnen leven.

Van bestrijdingsmiddelen tot veestallen
Iedere partij heeft dezelfde vragen in een kort filmpje beantwoord. Antwoorden gaan bijvoorbeeld over het gebruik van bestrijdingsmiddelen, veestallen en het CO2-neutraal krijgen van de gemeente. Zo krijgt de kiezer een overzicht dat kan helpen om haar keuze te maken om te stemmen voor een duurzame gemeente Land van Cuijk. De voorzitter van Milieuvereniging Land van Cuijk beantwoordt de gestelde vragen ook in een filmpje, zodat helder is waar de milieuvereniging voor staat.

Waar te vinden?

Vanaf 10 november 2021 zijn de linkjes naar de filmpjes van elke partij beschikbaar op de site van Milieuvereniging Land van Cuijk (https://www.mlvc.nl/gemeenteraadsverkiezingen-lvc).