Duizendste reparatie Repair Café Cuijk

Wat doe je met een kapotte koptelefoon? Een koffiezetapparaat dat niet meer werkt? Je favoriete shirt waar een gaatje in zit? Weggooien? Nee hoor, je kunt het repareren in het Repair Café! Het Repair Café Cuijk bestaat 3 jaar (oktober 2019) en de 1000e reparatie is nu een feit! 

Neem jij de 1000e reparatie mee?

Op 21 december zal de 1000e reparatie gevierd worden met een feestelijke uitreiking. Per jaar worden er ruim 300 artikelen door bezoekers naar het Repair Café in Cuijk gebracht en zien dat het aantal reparaties ieder jaar toeneemt wat aangeeft dat men steeds milieubewuster en duurzaam gaat denken. Initiatiefnemer en voorzitter Tom van Rossenberg: “We worden als Repair Café goed gevonden door de inwoners van de gemeente Cuijk. We krijgen steeds vaker bezoekers vanuit andere gemeenten.”  Van alle artikelen wordt ongeveer driekwart gerepareerd. Helaas kan niet alles gemaakt worden. Soms is een onderdeel niet te vervangen of kost de reparatie meer tijd en geld dan het nieuwe product, waardoor de eigenaar er helaas voor moet kiezen om het alsnog te recyclen. 

Repair Café Cuijk is goed voor het milieu, de portemonnee en de sociale contacten

Het Repair Café Cuijk is opgericht in oktober 2016 en is een evenement dat draait om samen repareren. Bij het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Reparaties aan kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed et cetera. Ook is er deskundige hulp aanwezig van bijvoorbeeld een timmerman, een naaister en een fietsenmaker. 

Hoe werkt het?

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Café gaan ze zelf aan de slag met hulp van een kundige vrijwilliger. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar, gaat helpen bij een reparatie van iemand anders, of doet inspiratie op aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. 

Nieuwsgierig? Kijk eens op onze facebookpagina: facebook.com/repaircafecuijk  of kom een keer langs!

Overzicht 

Wanneer Waar Hoe laat
21 december 2019 DoeHuis 9:00 – 12:00
18 Januari 2020
15 februari 2020

 

Adres Doehuis: Patrijzenveld 117, 5431 JR  Cuijk