Druk bezochte masterclasses tweetalig onderwijs op Metameer

Boxmeer/ Stevensbeek – ‘Do you speak English’, deze vraag werd de afgelopen week vaak gesteld in de school. Metameer kijkt terug op twee zeer geslaagde masterclasses tweetalig onderwijs (tto).

Op 8 februari werden groep 8’ers ontvangen op de locatie in Stevensbeek en op 15 februari opende jenaplan Boxmeer haar deuren. In totaal werden meer dan 150 leerlingen uit groep 8 ontvangen voor de masterclasses tto. Groep 8’ers ervaren tijdens zo’n masterclass hoe het is om een echte tto’er te zijn. Alle vakken worden in het Engels gegeven, van ‘geography’ tot ‘history’ en van ‘mathematics’ tot ‘gymnastics’. Een enthousiaste groep 8-leerling: “Ik vond het erg leuk. Bedankt voor de leuke lessen. Ik denk dat dit echt iets voor mij is.”
Is tweetalig onderwijs ook iets voor jou?
Het onderwijsaanbod op Metameer is voortdurend in ontwikkeling en sluit aan bij de wensen van leerlingen. Ben je geïnteresseerd in het vernieuwende onderwijsaanbod en het tweetalig onderwijs op Metameer, ga dan naar de website www.metameer.nl. Daar vind je ook alle informatie en filmpjes over de brugklas op Metameer.

Op de foto: Groep 8’ers volgen enthousiast een les ‘geography’ tijdens de masterclass tweetalig onderwijs op Metameer jenaplan Boxmeer

Foto: Nienke Jansen, docente tweetalig onderwijs Metameer jenaplan Boxmeer