Drie koren, drie dirigenten en één concert! 

 

Op zondag 27 oktober aanstaande om 15.00 uur zijn het Streekkoor Canthonis, het Weijerkoor uit Boxmeer en het Boxmeers Vocaal Ensemble gezamenlijk te beluisteren in één concert.

Het concert vindt plaats in de Sint Petrusbasiliek aan de Steenstraat 54 te Boxmeer. De kerk is open voor publiek vanaf 14.30 uur.

 

Samen in één concert 

In onze regio zijn diverse klassieke koren actief. Elk van hen legt eigen accenten en heeft eigen muzikale voorkeuren. Drie van de grotere koren laten zich in een gezamenlijk concert op 27 oktober naast elkaar, en samen, horen. 

Gevarieerd programma

Op 27 oktober vertolken de drie koren ieder een aantal kortere liederen van componisten uit diverse tijdperken. Het Weijerkoor voert werken uit van de drie 19e -eeuwse componisten Anton Bruckner, Peter Tsjaikovsky, Gioachino Rossini, en van de twee hedendaagse componisten John Rutter en Siiri Sisask. 

Het Boxmeers Vocaal Ensemble brengt werken van de hedendaagse componisten  Javier Busto, Josu Elberdin, Jetse Bremer, John Lennon/Paul Mc Cartney, en een lied van Richard  Wagner (19e eeuw). Het Streekkoor Canthonis brengt enkele liederen ten gehore van Felix Mendelssohn (19e eeuwse componist). 

De pianiste Ludmila Ferroni verzorgt tussentijds solowerk op de piano.

Tot slot komt er een grootse finale waarin de drie koren gezamenlijk, dat betekent met meer dan 100 zangers, te beluisteren zijn in twee composities. Een ervan is het Abendlied van de Liechtensteins-Beierse componist Josef Rheinberger (1839 – 1901), met een tekst uit het Evangelie van Lucas. De tekst van de Emmaüsgangers, voordat zij aanzitten aan de maaltijd met Jezus. Het tweede werk is het Iže Cheruvimy van Peter Tsjaikovsky, een lied uit de Russisch-Byzantijnse ritus. 

Uitvoering

Met dit concert nemen de drie koren u mee op een avontuurlijke reis door diverse periodes van de klassieke en hedendaagse muziek  De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door de pianiste Ludmila Ferroni. Het concert staat onder leiding van de drie dirigenten: voor het Weijerkoor José Doodkorte, voor het Boxmeers Vocaal Ensemble Kirstin Gramlich en voor Streekkoor Canthonis wordt dit het eerste concert onder leiding van de nieuwe dirigent Miriam Westgeest.

Kaarten

De entreeprijs is € 7,50. Voor de kaartverkoop (bestelformulier), zie de volgende sites: 

www.weijerkoor.nlwww.boxmeersvocaalensemble.nlwww.canthonis.nl .