Donder, hagel en zonneschijn in de bibliotheek

Op woensdagmiddag 29 juni staat er een heel interessant Kindercollege op het programma in bibliotheek Mill. Sandra van Dam van Curiosityworld komt namelijk vertellen over het weer.

Ze brengt niet het weerbericht maar vertelt over hoe je weersvoorspellingen kunt doen, welke hulpmiddelen daarvoor nodig zijn. Wat het weer eigenlijk is en waar het zich afspeelt. En er komen tal van interessante weetjes voorbij. Bijvoorbeeld wanneer het het aller koudst was in Nederland.

Kinderen horen volwassenen ook vaak praten over het klimaat en klimaatverandering. Wat is er aan de hand met het klimaat en wat zijn de gevolgen van klimaatverandering. Is er trouwens verschil tussen ‘weer’ en ‘klimaat’?

Kortom een hoop te bespreken en te leren met elkaar. Tijdens het Kindercollege worden ook praktische tips gegeven en leuke doe-ideetjes voor thuis.

Vindt jouw zoon, dochter of kleinkind dit reuze interessant? Geef ze dan op voor dit gratis Kindercollege via biblioplus.nl/kindercollege Kindercolleges zijn voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.