Dieren in De Maasduinen

Excursie Nationaal Park De Maasduinen

Op zondag 4 oktober om 10.00 uur vindt er een excursie plaats in Wellerlooi op Landgoed de Hamert, onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel. In verband met coronamaatregelen is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, verplicht aanmelden voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Op vier oktober wordt over de hele wereld Dierendag gevierd. Alle dieren worden deze dag extra in het zonnetje gezet. In Nationaal Park De Maasduinen leven ook veel verschillende dieren. Van een kleine zandhagedis tot een grote ree. Vaak zijn deze dieren goed in verstoppen. Toch laten ze ook sporen achter. Tijdens deze excursie wordt er gewandeld over Landgoed de Hamert. De Maasduinengids legt uit wat voor dieren er allemaal leven en met een beetje geluk worden er echte dieren gespot.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.