Derde Boek&Bal staat in het teken van rebellen en dwarsdenkers

CUIJK – De derde editie van Boek&Bal staat op stapel. Daarmee belooft het regionale festijn voor liefhebbers van taal en boeken een blijverdje te worden. Boek&Bal wordt gehouden op zaterdagavond 7 maart 2020, aan het begin van de jaarlijkse Boekenweek. Opnieuw is Schouwburg Cuijk de plaats van handeling.

Het thema van het bal voor lezers, schrijvers en taalliefhebbers is ‘rebellen en dwarsdenkers’. Dat thema is niet zomaar gekozen, het is ook het thema van de Boekenweek. Denk bij rebellen aan schrijvers die koppig hun eigen literaire weg bewandelen. Die controversiële onderwerpen aansnijden of een schrijfstijl hebben die afwijkt van het gebruikelijke. De één wordt ondanks zijn dwarsheid een bekend schrijver, de ander werkt stug aan een eigenwijs oeuvre en wordt nooit uitgenodigd bij De Wereld Draait Door. Het thema is veelomvattend. Ook rebelse hoofdpersonen in boeken vallen eronder.

Net als voorgaande keren bestaat Boek&Bal uit twee onderdelen. Schrijvers, taalmakers en dwarsdenkers uit de regio presenteren zich tijdens het eerste deel op verschillende manieren aan het publiek. Ze nemen allemaal het thema als uitgangspunt. Uiteraard zijn er weer muzikale intermezzo’s. Boek&Bal wordt afgesloten met een spetterend bal met een band uit de regio.

Ook de derde editie van Boek&Bal is het resultaat van samenwerking tussen de stichting De Kneep, het schrijversplatform van de regio, BiblioPlus en Schouwburg Cuijk. Wie op de hoogte wil blijven van de vorderingen van het organisatiecomité, houdt Facebook of de website van De Kneep (www.dekneep.nl) in de gaten.