Debuutsingle Damn Nation van KOLLEE

KOLLEE is de naam waaronder de Boxmeerse zanger/gitarist Stefan Kollee (The Naked Sweat Drips) vandaag zijn debuutsingle Damn Nation uitbrengt. Dit is het eerste nummer dat verschijnt van het aanstaande album Proof Of Existence. Zaterdag 26 februari speelt KOLLEE live bij Kelderfest in Deventer en op maandag 28 februari schuift Stefan aan bij het radioprogramma De Platenkast op Omroep Land Van Cuijk.

Stefan Kollee tourde voorafgaande aan de pandemie langs de poppodia en festivals met de psychedelische rockband The Naked Sweat Drips en bracht hiermee twee albums uit. In het eerste lockdownjaar zocht hij het experiment op met elektronica-artiest Nobuka wat resulteerde in de ep The Body And The Madness. Tijdens een inspiratiesessie in De Basis in Nijmegen ontmoet Stefan producer Simon Akkermans. Met een tas vol ideeën duikt hij in 2021 de studio van Simon in en speelt hij zijn debuutalbum volledig zelf in: drums, gitaar, zang, percussie, toetsen maar ook klapstoelen en stukgeslagen tegels zijn instrumenten voor KOLLEE.

Improvisatie en experiment

Stefan: “KOLLEE is voor mij een speelplaats om live en in de studio te experimenteren, te improviseren en samenwerkingen aan te gaan met andere muzikanten en kunstenaars. Artiesten die mij inspireren zijn improvisatie-drummer Han Bennink en noise-gitarist Thurston Moore (Sonic Youth) waarbij een soort kinderlijke speeldrift de muziek sturing geeft. Tijdens mijn eerste optreden op showcasefestival Booster Festival nam ik dit erg letterlijk: daar improviseerde ik de gehele set, in de studio werden mijn improvisaties concrete nummers en tijdens mijn komende shows op Kelderfest in Deventer zijn de songstructuren van het album leidend én kan ik volop improviseren samen met de Boxmeerse drummer Jimmi Vos.”

Damn Nation

Damn Nation is de debuutsingle van het album Proof Of Existence dat later dit jaar uitkomt. Het is een verhalend nummer over iemand die zichzelf op vele manieren de verdoemenis in helpt. Muzikaal is het mengeling van postpunk en garagerock. Het artwork voor de single en het album is gemaakt door de Ottersumse kunstenares Lynn Gommans. Daarnaast is Damn Nation voorzien van een duistere videoclip door de Boxmeerse filmmakers Daan Paquay en Winand Derks van de Ven, waarin KOLLEE zelf de hoofdrol speelt.

Nu te luisteren

De single Damn Nation ging op donderdag 17 februari in première via mediaplatform Never Mind The Hype, vanaf vrijdag is de single overal te streamen. KOLLEE speelt op zaterdag 28 februari twee shows in de kelder van hotel In Het Huis Van Deventer op het ontdekfestival Kelderfest in Deventer, waar ook onder andere Mario Batkovic, Meskerem Mees en danscollectief de Arnhemse Meisjes te zien zijn. Op maandag 28 februari schuift Stefan aan bij het radioprogramma De Platenkast op Omroep Land Van Cuijk voor een interview en om de single ten gehore te brengen.

Video:

https://youtu.be/mv8zFybHqoo

Bandcamp:
https://kollee.bandcamp.com

 

Instagram:
https://www.instagram.com/kolleeplays