De Zonnebloem Afdeling Grave zoekt…

De landelijke Vereniging De Zonnebloem is ook in Grave een bekend begrip. Grave vormt  samen met de dorpen Gassel, Escharen en Velp, de Zonnebloem Afdeling Grave. Diverse vrijwilligers uit deze plaatsen zetten zich belangeloos in voor hun medemens met een fysieke beperking, in hun woonplaats e.o. Daarmee vormen zij een soort steunpunt in onze jachtige samenleving.

Helaas is door de Corona epidemie de samenleving bijna tot stilstand gekomen. Zeker de oudere en fysieke beperkten onder ons hebben dit ondervonden. Fysiek beperkt is geen stempel die iemand opgelegd krijgt. Je spreekt hiervan wanneer iemand bijvoorbeeld slecht ter been is of door een andere lichamelijke beperking niet volwaardig deel kan nemen aan de samenleving. De Zonnebloem stelt zich tot doel om voor deze mensen activiteiten te organiseren. Hiermee proberen wij hen uit een sociaal isolement te halen. Dit kan al bereikt worden door samen een wandeling te maken of een kopje koffie te drinken. Ook samen een terrasje pakken behoort tot de mogelijkheden, wat een gezellige onderbreking van de dag kan zijn. Kleine simpele dingen die een groot verschil kunnen maken in iemands leven . Denk aan zo nu en dan een praatje maken tijdens een huisbezoek, maar ook meedoen aan gezamenlijke activiteiten als bijvoorbeeld een Bingo, Kerstviering, een Dag boottocht of een Midweek vakantie. De laatste twee worden georganiseerd  onder begeleiding van vrijwilligers en deskundige verzorging.

Om dit te kunnen realiseren is de Afdeling Grave/Gassel/Velp/Escharen op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ook is de afdeling op zoek naar nieuwe bestuursleden. Als jij ook iets voor je medemens in jouw woonplaats wilt betekenen en je kunt hier tijd voor vrij maken neem dan contact met ons op want je bent van harte welkom! Je kunt je aanmelden bij Peggy Lammers bereikbaar op telefoonnummer 06-21237816 of mail naar zonnebloemregiolandvancuijk@gmail.com Hopelijk komen wij elkaar snel tegen!!