De voorleeskampioenen imponeren de jury

Dinsdag 19 januari vond de gemeentelijke ronde van de voorleeswedstrijd van Gennep en Mook & Middelaar plaats.

Acht schoolkampioenen zaten thuis of op de school klaar om voor te gaan lezen en veel juffen en meesters keken ook digitaal mee. In de bibliotheek van Gennep zat de jury, bestaande uit Henk Lietmeijer (oud-leerkracht) en Moni Raulf (projectleider Taal en Gezin), aandachtig te luisteren naar alle mooie verhalen.

En wat deed iedereen het knap! Zo werd er door Jop gelezen over een robot die thuis bij van alles helpt. En Nick had een bijzonder fragment uit het boek Sterrenkind gekozen, een boek over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Gennep. Quincy vertelde ontspannen over een haan die poepend op bed zat. De jury vond dit spannend en grappig tegelijk.

Nadat iedereen gelezen had, lag bij de jury dat lastige taak om uit alle kanjers één voorlezer tot winnaar te benoemen. En dit jaar is dat Lotte geworden van basisschool De Brink in Ottersum!

De jury over het voorlezen van Lotte: “Jij bent een fantastische voorlezer en we hebben graag naar je geluisterd. Jij zat thuis op je kamer, maar het voelde alsof we samen in één ruimte zaten. En we hebben erg gelachen om het fragment over de juf die eigenlijk Brakel heet, maar dan juf braaksel wordt genoemd. Je was echt hier aanwezig voor ons en dat heeft de doorslag gegeven. Iedereen deed het goed, maar jij had net dat kleine beetje waarvan we zeiden, ja dat is het helemaal! Hartstikke proficiat!”

Nadat de jury Lotte als winnaar had benoemd, is de jury naar haar huis gegaan om de beker persoonlijk te overhandigen. Lotte reageerde blij en verrast: “Dit had ik echt niet verwacht!” Lotte mag de gemeentes Gennep en Mook & Middelaar dit jaar vertegenwoordigen bij de regionale ronde van Noord-Limburg! Heel veel succes, Lotte!