DE 23e SCHRIJFWEDSTRIJD “HET MOOISTE BRABANTSE KERSTGEDICHT”. 

Op zaterdag 14 december aanstaande is het zover. Dan vindt ’s middags om 14.00 uur in het Cultureel Centrum De Snoeck in Lith de 23e finale plaats van het mooiste Brabantse Kerstgedicht 2019.

Voor de eerste keer in Lith.

Tijdens het evenement “Ravestein bij kaarslicht” werd deze Brabantse kerstgedichtenwedstrijd in 1996 voor de eerste keer georganiseerd. Van 2006 t/m 2018 vond dezelfde wedstrijd plaats in Boxmeer. Nu in 2019 wordt dit evenement voor de eerste keer georganiseerd in Lith aan de Maas (gemeente Oss). Annette Raemaekers en Noud Bongers hebben het stokje nagenoeg ongewijzigd overgenomen van Mientje Wever en Karel Thijssen uit Boxmeer. Brabantse amateurdichters/ schrijvers worden ook dit jaar uitgenodigd om een Brabants kerstgedicht te schrijven. Het gedicht moet geschreven worden in het dialect van de eigen streek of plaats en mag maximaal dertig regels langs zijn. Voor spellingsadvies wordt verwezen naar de website van de Stichting Brabants waar onder de ‘voorkeursspelling’ het boekje Hoe schrijf ik mijn dialect? te vinden is. 

Uit de inzendingen kiest een deskundige jury twintig gedichten die op 14 december aan de finale om het mooiste Brabantse kerstgedicht 2019 in Lith mogen deelnemen en hun gedicht live mogen voorlezen. Dus dichters doe mee aan de wedstijd en stuur je gedicht voor zaterdag 2 december a.s. naar onderstaand mailadres van de organisatie in Lith.

 

Nieuw logo en nieuwe prijzen!

Het initiatief om het evenement naar Lith te halen wordt geweldig ondersteund door de gemeente Oss en de middenstand van Oss en omgeving. De gemeente Oss stelt jaarlijks de eerste drie prijzen beschikbaar. De internationale kunstenaar Olaf Slingerland uit Lith heeft de op dracht gekregen om een logo voor de wedstrijd te ontwerpen en maakt aan de hand daarvan jaarlijks drie (1e, 2e en 3e prijs) prachtige schalen. De sponsoren van dit Brabants event zijn de Rabobank, Boekhandel Derijks Oss, Erfgoed Brabant, Bibliotheek Oss, Dorpsraad Lith en Maaskant Reizen Lith. Voor iedere deelnemer aan de finale wordt na de wedstrijd een passende herinnering aangeboden. 

Als je niet meedoet dan moet je ècht gewoon lekker komen kijken en luisteren in de Snoeck in Lith. Tot dan war!   

 

Zaterdag 14 december a.s. – 14.00 uur – Cultureel Centrum De Snoeck, Markplein 24 te Lith. Ingang is gratis. ‘t Wordt wer unne gezellige Brabantse kèrstmidag!