Danstheater Aya, cadeau voor onderbouwleerlingen van Metameer

Boxmeer – Wie is jouw vriend? Hoor je ergens bij? Leerlingen van de onderbouw van Metameer kregen een voorstelling aangeboden in de Schouwburg van Cuijk.

Maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 mei bezochten eerste-, tweede- en derdeklassers van Metameer jenaplan Boxmeer de voorstelling Matties van Danstheater Aya.

Schouwburg Cuijk en Metameer komen samen in actie om jongeren even te laten ontsnappen aan alle beperkende coronamaatregelen. Door de samenwerking kunnen ze jongeren meer in contact brengen met het theater. Even weg uit de werkelijkheid, samen plezier maken en lachen en iets beleven in deze bizarre tijden. Een leuk uitje was lange tijd niet vanzelfsprekend.

Eerder was er het succesvolle theatercollege over geluk van Guido Weijers voor bovenbouwleerlingen van Metameer en Merletcollege. Nu krijgen leerlingen van de onderbouw van Metameer een theater cadeau. Leerlingen kregen na afloop van de voorstelling de gelegenheid om vragen te stellen aan de dansers op het podium.

In juni bezoeken onderbouwleerlingen van Metameer Stevensbeek theater TROTS 54 in de Schouwburg van Cuijk. β€œHet is inspirerend. Weer eens een keer iets anders. Een feestje om er even uit te zijn.”

Foto: Rik Wienen