Dag 3 Vierdaagseradio 2019

Deze 3e dag van de Nijmeegse Vierdaagse heeft een echte bergetappe, deze gaat via Malden naar Heumen via de Zevenheuvelenweg naar Groesbeek.
De lopers uit Land van Cuijk worden dagelijks gevolgd in het ochtendprogramma van Peter Linders. Na de start om 6:00 uur spreekt Peter met koplopers Steve van Haren (4e keer) en Haris Fetahovic (4e keer) uit Grave. Ze hebben geen pijntjes in de benen, wel wat vermoeidheid door de vele biertjes gisteren na binnenkomst op de Wedren. Steve en Haris proberen zoveel mogelijk bekende Nederlanders op de foto te krijgen, maar zijn zelf al beroemd door hun ludieke optreden in de verschillende media van de afgelopen dagen. Iets verderop lopen Anja Joseph uit Haps en Cilia Wolters uit Grave. Anja is in het dagelijks leven postbode en daardoor gewend om veel te lopen. Anja loopt voor de 11e keer de 40 km route en vindt vooral de sfeer, de ontspanning, de rust en gezelligheid het meest kenmerkende van de Vierdaagse. Paul Petersen en Linda van Hest hebben elkaar 4 jaar geleden ontmoet op de Vierdaagse, 2 jaar geleden vroeg Paul zijn Linda ten huwelijk onder de startboog op de Wedren in Nijmegen. Morgen op de 4e dag van de Vierdaagse worden de twee Graafse lopers bij de brug van Grave met elkaar in het echt verbonden. ‘Het begint nu wel te kriebelen’, zei Paul vanochtend. Maar hij weet zeker dat ze deze Vierdaagse uit gaan lopen. Johan Vlemmix is een verhaal apart! De man uit Eindhoven en bekende Nederlander staat bekend om zijn ludieke stunts. Regelmatig verschijnt Johan met grappige verhalen en grollen in de media. Zo hebben Bjorn en Erik van Jungletime vorig jaar hun radioshow gemaakt vanuit de kelder van zijn Eindhovense villa. Vandaag liep Johan met een levensgrote portret van Koningin Maxima op zijn rug. Daarmee trok de Eindhovenaar natuurlijk volop de aandacht van lopers en toeschouwers.

Omroep Land van Cuijk staat morgen met een live radiostudio op de route, ter hoogte van de VIP tent van burgemeester Lex Roolvink op de Hoofdwagt in Grave. De uitzending begint daar om 6:00 uur en duurt tot 9:00 uur.