Cultuur café Cuijk op vrijdagmiddag 30 december om van te smullen – Bont scala van artiesten

CUIJK – Een bont scala aan kunstenaars, artiesten en vertellers hebben hun medewerking toegezegd aan het Cuijks Cultuur Café op vrijdagmiddag 30 december , waaraan vertegenwoordigers van bijna alle oude gemeentes van het Land van Cuijk hun medewerking verlenen.
 
Hoogtepunt van de namiddag zal ook dit jaar de Oudejaarscolumn zijn van Jos Janssen, alias Gradje de Lalbal. Voor het vijfde keer op rij neemt hij met een humoristische kwinkslag het afgelopen Kuukse jaar door. Verder is er een optreden van de Plastic Paddies met hun Ierse en Schotse folkmuziek.
 
Tussen al dat uitbundigs is er ook ruimte en tijd voor verstilling en rust. Zo zal Liesbeth Smulders uit Sint Anthonis vertellen over het schilderen van iconen, haar grote passie. Ze heeft haar eigen artelier in het Kruisherenklooster in Sint Agatha. Onlangs nog maakte ze ook internationaal grote indruk met haar Oekraïense Maria icoon.
 
Aandacht is er voor ‘kwartaaldichter’ Peter Verstraten uit Mill. Uiteraard draagt hij voor uit eigen werk rond het kwartaalthema ‘Buiten’. Op het programma staat ook Peter Beijers uit Mill. Hij noemt zich een fotografisch ‘verbeelder’. De vorming van de nieuwe gemeente Land van Cuijk inspireerde hem om beelden te maken ‘dichtbij huis’.
 
Al voor het begin van onze jaartelling in de Romeinse tijd was onze regio bekend om het Maasheggenvlechten. Caesar en vele generaals na hem gruwden ervan. Sinds enkele jaren staat dit gebied onder bescherming van Unesco. Theo van Lankveld uit Boxmeer komt erover vertellen.
 
Het Cultuur Café Cuijk is op vrijdagmiddag 30 december tussen 16.00 en 18.00 uur in café tapperij de Kansas aan de Kerkstraat in Cuijk. De entree is gratis en de koffie staat klaar.
 
Fotobijschrift:
Jos Janssen, alias Gradje de Lalbal, blikt terug op het afgelopen jaar.