Cultuur aan de Maas – Dagje cultuur snuiven in hartje Cuijk

CUIJK – Onder de titel Cultuur aan de Maas staat het centrum van Cuijk op zondag 4 september in het teken van allerlei uiteenlopende activiteiten op gebied van kunst en cultuur in en uit de regio.

Van 13.00 tot 17.00 uur staan er boekenkramen, zijn er vier podia met optredende muziekgezelschappen en is er zelfs een heus circus voor de hele familie. Straatartiesten brengen theater, een verhalenverteller gaat het publiek vermaken, er zijn tentoonstellingen en wereldse hapjes zijn te nuttigen.
De podia zijn op het bordes vóór de Schouwburg Cuijk aan de Grotestraat, bij de tuin van café-tapperij Kansas aan de Kerkstraat, in de Korte Molenstraat ter hoogte van Via Cannella en op het Louis Jansenplein.
Voor de kinderen is er van alles te beleven. Zo brengt Peter Sonnemans uit Mill interactieve kindervoorstellingen in de circustent die staat aan het einde van de Grotestraat, kruising Vorstendom. Wim Kuenen vertelt in het Tuigleerstraatje spannende verhalen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar.
De traditionele boekenmarkt is geconcentreerd op het plein van de Martinuskerk. Boekenkramen worden afgewisseld met kunst. De kunstmarkt is in de Maasstraat, Grotestraat en Korte Molenstraat.
Exposities zijn tijdens de cultuurdag geopend bij het Cuijks Archief aan de Kerkstraat, Bersama over de geschiedenis van de Molukkers in Cuijk. Ook de archeologische dienst aan de Maasstraat, Museum Ceuclum (in de Martinustoren) en de Romeinse tuin doen mee.
Optredens zijn er te veel om op te noemen. Van zanggroep C’est la Vie tot het Gewestelijke Symfonieorkest Maas en Niers. De Martinuskerk is ook open voor publiek. Hier geven Vivace uit Vianen en Cappella Passione twee maal een miniconcert. In de kerk presenteert zich het Kruisherenklooster Snt Agatha zich met een tentoonstelling. Vóór de Schouwburg treden popkoor Noisy Voices uit Cuijk en Bigband The Black Pearls uit Wanroij op.
De organisatie van de dag Cultuur aan de Maas op zondag 4 september aanstaande is in handen van Stichting Cultureel Hart Cuijk. Zie voor meer informatie www.cultureelhartcuijk.nl
Fotobijschrift: Een vorige editie van Cultuur aan de Maas op het plein voor de Martinuskerk. Foto: René Hermens