Culinaire fietsroute langs de mooiste plekken Land van Cuijk

In het weekend van 3 en 4 juli kunnen bewoners en bezoekers van het Land van Cuijk tijdens een georganiseerde fietstocht de veelzijdige regio ontdekken onder het genot van een hapje en drankje.

De ‘Reis & Spijs | Maas Route’ voert langs bezienswaardigheden, door een afwisselend natuurlandschap en sfeervolle dorpjes. Onderweg genieten de deelnemers van een gerechtje bij vijf verschillende horecagelegenheden.

Het initiatief is een samenwerking tussen het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, activiteitenorganisatie Reis & Spijs en vijf horecaondernemers in de regio. Reis & Spijs is geboren in tijden van corona en wegens het succes van eerdere routes voortgezet. Het sluit bovendien aan op de behoefte van Nederlanders om de vakantie deze zomer in eigen land door te brengen en te genieten van de eigen, vaak prachtige omgeving.

Route en horeca
De fietsroute van circa 48 km kan tussen 12.00 en 18.00 uur gereden worden en gaat rondom de rivier de Maas door zowel Brabant als Limburg. Onderweg maakt men kennis met de natuurrijke omgeving waaronder de Maasheggen en Nationaal Park de Maasduinen. De horecagelegenheden waar de deelnemers onderweg van een hapje en drankje genieten zijn Het Kantongerecht in Boxmeer (eigendom van de bekende cabaretier Guido Weijers!), Het Veerhuis in Oeffelt, Het Boothuys in Cuijk, De Mallejan in Plasmolen en Bergemo in Heijen.

Een deelnamebewijs is voor €32,50 verkrijgbaar via de website www.reisspijs.nl, waarbij men zelf een start- en opstaplocatie kiest. In de prijs inbegrepen zijn de routebeschrijving en vijf smaakvolle gerechtjes, tijdens een leuke middag er op uit.