Cuijkse schrijfster Charlotte M. Baas rondt fantasytrilogie af

Charlotte M. Baas publiceerde onlangs het derde deel van haar trilogie. De spannende en meeslepende boekenreeks speelt zich af op en rondom de campus van de Radboud Universiteit in het hedendaagse Nijmegen.
De schrijfster is sinds 2013 woonachtig in Cuijk. Het eerste deel van de trilogie, tevens haar debuutroman Verlangen, werd in 2019 gepubliceerd. Nu verschijnt het derde boek (Wanhoop) via de recent opgerichte Stichting OpenUitgeverij, een uitgeverij zonder winstoogmerk, die auteurs ondersteuning biedt bij het publiceren van eigen werk. Charlotte omschrijft het verhaal zelf als “spanning, humor, romantiek en een vleugje fantasy”.
De serie draait om Danielle van der Meer, een startende studente aan de Nijmeegse Universiteit. Tijdens de introductieweken van haar studie Biologie (die Charlotte overigens zelf ook heeft gevolgd) ontmoet ze Alex Verhaegh, een knappe, mysterieuze jongeman die de leider van een groep Melioren is. Een Melior is het best te vergelijken met een vampier, maar in tegenstelling tot de meest gangbare opvattingen, zijn ze ontwikkeld door evolutie.
Ondanks dat de trilogie nog maar net is afgerond, staat haar volgende losstaande verhaal al gepland voor de zomer van 2022.
Meer informatie over Charlotte en haar boeken is te vinden op haar website https://cmbaas.com.