Cuijkse ondernemers schreeuwen om hulp

Woensdag 02 november 2022 mocht eigenaresse Laura Pikavet van kaaswinkel Kaasjes bij Lou uit Cuijk, gevestigd in winkelcentrum Maasburg (huisnummer 29), fractievoorzitter Helma Pluk van Team Lokaal ontvangen.Gemeente Land van Cuijk heeft een noodfonds gecreëerd van 4 miljoen Euro om personen, verenigingen en kleine ondernemers te helpen, die extreem getroffen worden door de hoge energieprijzen en inflatie. Hiernaast is de Gemeente Land van Cuijk bezig om samen met het Rijk en provincie alles uit de kast te halen om te helpen!
“Het wordt lastig. Het ziet er naar uit dat ik het red, maar dan moeten de klanten wel blijven komen.” (Kaasjes bij Lou)

Niet alleen ondernemers en inwoners hebben het lastig om hun gasrekeningen en daardoor ook andere rekeningen te betalen, ook hebben bepaalde winkels (kleding) binnen Gemeente Land van Cuijk het zwaar, gezien dat de koopkracht met 50% is afgenomen. Iedereen moet nu op de kleintjes letten, en dan moeten de kledingwinkels ook nog opboksen tegen de online verkooppunten, zoals een bol.com. Niet iedere kledingzaak doet aan online verkoop.

“Niet alleen de energiekosten zijn hoog, ook de koopkracht is met ruim 50% afgenomen. De lege winkelpanden zijn het gesprek van de dag en de doorloop is compleet verdwenen!” (De Hippe Shop & De Hippe Doos – eigenaresse Lichelle van Gent)

15 winkelwanden staan bij elkaar opgeteld in het hele centrum van Cuijk leeg en de komende tijd zullen er meerdere gaan volgen (Molenstraat, winkelcentrum Maasburg, Korte Molenstraat en de Grotestraat). In juni 2023 zal Station Street Café (op station Cuijk) ook zijn deuren sluiten. Straks houden we in Cuijk alleen nog maar de supermarkten over!

Politici (fractievoorzitters en de verantwoordelijk wethouder) van Gemeente Land van Cuijk hebben gehoor gegeven aan de NOODKREET van Laura Pikavet van Kaasjes bij Lou, en hebben haar in 3 weken tijd een bezoek gebracht (gros hiervan). 13 oktober 2022 was fractievoorzitter Thomas van der Meer van D66 Gemeente Land van Cuijk op werkbezoek geweest. 14 oktober 2022 kwam wethouder Maarten Jilisen samen met fractievoorzitster Astrid Bannink van de LPG en gemeenteraadslid Marcel Jansen van Liberaal LVC op bezoek.

28 oktober 2022 kwam Albrecht Martens van CDA een bezoek aan haar winkel.
02 november 2022 kwam fractievoorzitster Helma Pluk van Team Lokaal langs.
04 november 2022 staat een werkbezoek van Bregje van Lieshout, fractievoorzitster SP nog in de agenda.

“Ik ben geen ondernemer geworden om alleen maar te werken voor de energiebedrijven.”
(Station Street Café)

 

Bron: Omroep Land van Cuijk

Geplaatst door: Hans Graat