Cuijkse Molukse diversiteit in woord en beeld

Op maandag 18 oktober is om 19.00 uur in Bibliotheek Cuijk de aftrap van de activiteiten rondom 60 jaar Molukkers in Cuijk. Dan opent, omlijst door de geluiden van de tifa, de Molukse trommel, de tentoonstelling Ken je mij? Beta siapa? De tentoonstelling met posters, verhalen en voorwerpen is het resultaat van een samenwerking tussen de werkgroep Bersama Cuijk en BiblioPlus.

Na de opening in Bibliotheek Cuijk zullen tot en met december verschillende posters verspreid door Cuijk te zien zijn. Daarop staan gezichten uit de Cuijkse Molukse gemeenschap. Door de qr-code te scannen kun je luisteren naar hun verhaal. Werkgroep Bersama heeft verschillende generaties gevraagd naar hun levensverhaal en ervaringen. Daaruit blijkt dat er zoveel moois over de Molukse mensen en de diversiteit in cultuur is te vertellen en te zien. Zelfs of juist 60 jaar nadat de Molukse gemeenschap zich in Cuijk heeft gesetteld.

Wil je er bij zijn? Het belooft een mooie avond met bijzondere verhalen en verrassende presentaties te worden. Bijwonen van de opening is gratis, graag wel even aanmelden via: https://biblioplus.op-shop.nl/548/opening-beta-siapa-ken-je-mij-60-jaar-molukkers-in-cuijk

De tentoonstelling in de Bibliotheek is tot en met december tijdens openingstijden gratis te bezoeken.