Cuijk Beweegt brengt iedereen in beweging tijdens Nationale Sportweek

Van 17 t/m 26 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Een week vol beweging. Ook in de gemeente Cuijk. Cuijk Beweegt organiseert samen met lokale partners leuke beweegactiviteiten voor jong en oud. Samen zorgen we voor extra sport- en spelplezier! Beweeg jij met ons mee?

Activiteiten voor jong én oud

De Nationale Sportweek is dé week om lekker in beweging te komen. “We organiseren veel toffe activiteiten voor jong én oud. Sporten en bewegen zorgt voor ontmoeting, het houdt ons gezond en het zorgt ervoor dat we meedoen in de samenleving”, aldus beweegcoach Saskia. Vanuit Cuijk Beweegt organiseren we de volgende activiteiten in de gemeente Cuijk:

 

  • Naschoolse activiteit

Spelen in de buitenlucht is het leukste wat er is. Daarom organiseren onze beweegcoaches een super spannende Levend Stratego in het bos voor alle basisschoolkinderen uit de gemeente Cuijk. Iedereen kan meedoen.

 

  • Ben Bizzie Beweegkalender

Ook gaan de kinderen van verschillende basisscholen de strijd aan om de sportiefste klas van de gemeente Cuijk te worden door zo veel mogelijk beweegchallenges van de Ben Bizzie Beweegkalender te voltooien. Alle scholen ontvangen voor aanvang van de Nationale Sportweek de beweegkalenders. Deze zullen in iedere klas worden uitgedeeld.

 

  • Balkon Beweegtour

Bewegen, dansen, bingo spelen en zingen samen met de ouderen vanaf hun balkon. Tijdens de Balkon Beweegtour in de Nationale Sportweek mag en kan alles! Op donderdagmiddag 23 september gaan we balkon bewegen bij zorgcentrum Castella in Cuijk. 

 

  • Verenigingsactiviteiten

Ook de sport- en beweegaanbieders dragen hun steentje bij aan de Nationale Sportweek en organiseren verschillende activiteiten voor hun leden, vrijwilligers en inwoners uit de gemeente Cuijk.

 

Cuijk Beweegt  wandelcompetitie

Maar dat is nog niet alles. In deze week vindt ook de wandelcompetitie plaats. Jong en oud lopen zo veel mogelijk kilometers en houden met de ‘Ommetje’-app bij wie de meeste wandelpunten bij elkaar sprokkelt. Hiermee stimuleren we inwoners om dagelijks minimaal 20 minuten te wandelen. De drie grootste fanatiekelingen belonen wij met een mooie prijs.

 

Beweegcoach Thomas:  “Met al deze sportieve activiteiten willen we zoveel mogelijk mensen uit Cuijk inspireren om een leven lang te genieten van sport en bewegen. Wij doen mee! Jij toch ook?”

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Nationale Sportweek en het aanmelden voor de activiteiten op www.cuijkbeweegt.nl of neem contact op met beweegcoach Thomas via thomas@negen.nl of 06-83207167.