Cor Renkens te zien in Cultureel Centrum Myllesweerd

Tot 1 maart zijn er werken te zien van Cor Renkens uit Wijchen in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Myllesweerd is in verband met de coronamaatregelen voor de meeste activiteiten (M.U.V. bloedprikken en afhaalservice bibliotheek) gesloten. Maar omdat Myllesweerd ook de ingang is voor het gemeentehuis is de expositie toch te bekijken.

“Met mijn expositie in Myllesweerd wil ik mensen laten genieten en laten fantaseren,” vertelt Cor Renkens. “In de meeste werken kun je jezelf plaatsen en gaan waarheen je wilt. Ik heb de natuur nadrukkelijk als uitgangspunt en neig naar impressionisme zowel qua methodiek als qua licht, kleur en sfeer, zo hoor ik ook vaak. In mijn benadering tot mijn werk heb ik een stelregel of beter misschien filosofie: “In mijn werk wil ik de eenvoud nog mooier maken”.”

Tijdens het maken is Cor continu bezig met mijn vooraf beoogde lichtpatroon van het werk. “Dat vind ik het belangrijkste en wat gelijktijdig mijn uitdaging is om zo een bedoelde sfeer te creëren bij mijn zorgvuldig gekozen onderwerp. Hierbij zijn de heldere kleuren essentieel voor het vormen van het karakter van mijn werk. Voor mij blijft het uitdagend om de eenvoud nog mooier te maken en daarmee mensen te raken.”

Meer weten over deze en alle andere werken van Cor Renkens? Stuur een mailtje naar correnkens@hotmail.com of bel 024 642 09 67.