Uniek concert met wereldberoemde marsmuziek in Openluchttheater “de Speultuin” in Oploo

Aanstaande zaterdagavond 27 augustus zal een groot projectorkest een tiental wereldberoemde marsen ten gehore gaan brengen in Openluchttheater “de Speultuin” in Oploo.

Het orkest dat specifiek voor dit optreden is samengesteld met muzikanten uit heel Nederland, bestaat uit meer dan 80 muzikanten en staat onder leiding van Gerty Visschers uit Oploo.

In de afgelopen maanden is een projectteam bestaande uit Gerty Visschers, Jacqueline Verhofstad, Miranda Jordans en John Jacobs druk bezig geweest om via diverse bladen en social media de muzikanten op te roepen om mee te doen aan dit bijzondere concert. De animo was overweldigend. Het is een bijzonder concert omdat het niet eerder voorkwam dat uitsluitend een tiental marsen werden gespeeld en omdat het orkest bestaat uit zowel harmonie- en fanfare gerelateerde instrumenten. Ook de vakantieperiode is normaal gesproken niet het moment waarop de muzikanten repeteren, maar voor dit optreden komen ze toch graag naar Oploo. Na een repetitie in de middaguren zullen de “10 Gouden Marsen” tijdens een afsluitend concert ten gehore worden gebracht. Op het programma staan onder andere In Treue Fest, Alte Kameraden en de Mars der Medici.

Houdt u van mooie marsmuziek, dan bent u op zaterdagavond 27 augustus van harte welkom in Openluchttheater “De Speultuin” aan de Blauwstraat 7c in Oploo. Het concert begint om 19.00 uur en bevat een korte pauze. De entree is gratis.