CONCERT: BEUKFEEST: WRANG + GRAFJAMMER + ASGRAUW

 
Het Vierlingsbeekse podium Gryphus beukt door en heeft op zaterdag 21 december weer een nieuwe editie van het Beukfeest op het programma staan. De 35e aflevering van deze metalavond wordt een ijzersterk staaltje vol zwartmetalen muziek met in de hoofdrollen de bands Wrang, Grafjammer en Asgrauw.
 

Opener van de avond is het Groesbeekse Asgrauw. Een driemansformatie met een voorliefde voor Scandinavische black metal uit de jaren negentig. Drummer Batr heeft in de zangers Vaal (ook gitaar) en Kaos (ook bass) twee zielsverwanten gevonden waarmee hij vorm kan geven aan zijn muzikale ideeën. In 2018 brengt Asgrauw het derde album Gronspech uit waar de donkere aspecten van de natuur het leidende thema zijn.
 
De black metal van Grafjammer bezingt historische en occulte onderwerpen, vaak met verwijzingen naar hun thuisstad Utrecht. Na de 7” Smeerenburgh uit 2012 en de langspeler Koud Gemaakt uit 2015, komt in 2018 het album Schalm & Schabauw uit. Het vijftal wil je graag het volgende op je zwartgeblakerde hart drukken: blijf kalm en haat alles. Waarvan akte.
 
Ook uit Utrecht, uit de donkerste dieptes, komt Wrang. Afgelopen voorjaar kwam het debuutalbum Domstad Swart Metael uit. Normaliter telt Wrang drie leden, maar voor liveshows heeft het trio twee extra gitaristen opgetrommeld. Wrang speelt de black metal waar Utrecht de laatste jaren bekend mee is geworden: hard, kil en bij vlagen atmosferisch. De heren zijn met hun rauwe, pretentieloze black metal bij uitstek in staat om het Beukfeest op passende wijze dicht te timmeren.
 
Het Beukfeest vindt plaats op zaterdag 21 december in Gryphus te Vierlingsbeek. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur, de eerste band start om 21.00 uur. De entree bedraagt 8,00 euro. Bezoekers jonger dan 20 jaar betalen 6,00 euro. Kaarten voor dit Beukfeest zijn te reserveren via www.gryphus.nl.