Concert Beukfeest Gryphus Vierlingsbeek

Het Vierlingsbeekse podium Gryphus beukt door en heeft op zaterdag 8 FEBRUARI weer een nieuwe editie van het Beukfeest op het programma staan. De 36e aflevering van deze metalavond wordt een ijzersterk staaltje vol tmetalen muziek met in de hoofdrollen de bands Insurrection, Mouflon en No Permission.

Het uit Lottum afkomstige No Permission heeft de eer het 35e Beukfeest te openen. Dit vijftal kent een verleden in Stressed en staat garant voor een energieke set hard- en metalcore. Ze zijn actief sinds 2017 en spelen naast covers van onder andere Parkway Drive steeds meer eigen nummers. Begin februari wordt de EP This Is Sincerity uitgebracht. Het zal dan ook niemand verbazen dat de verwachtingen rondom de show van vanavond hooggespannen zijn.

Sinds 2008 maakt Insurrection brute doch melodieuze death en thrash die doet denken aan genregrootheden als At The Gates, Carcass en Death. Recentelijk bracht het kwartet het goed ontvangen debuutalbum Circles Of Despair uit bij Big Bad Wolf Records. Op dit album werkten de Friezen samen met de Zweedse metalproducer Fredrik Nordström (In Flames/At The Gates). De langspeler laat de band boven het vaderlandse metalmaaiveld uitstijgen en dus moet Insurrection de komende jaren scherp in de gaten worden gehouden!

Afsluiter van de avond is Mouflon. Met een bandnaam die verwijst naar het majestueuze gehoornde dier doet het al vermoeden waar het hier om draait: logge, zware in-your-face death metal. Eind 2018 verscheen de eerste langspeler Devastations. Als deze vierkoppige band eenmaal op dreef is kan slechts een betonnen muur deze aanstormende ram nog stoppen. Met een door old school bands beïnvloede mix van death metal en doom metal stuitert Mouflon razend en agressief van het ene headbangmoment naar het andere.

Het Beukfeest vindt plaats op zaterdag 8 februari in Gryphus te Vierlingsbeek. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur, de eerste band start om 21.00 uur. De entree bedraagt 8,00 euro. Bezoekers jonger dan 20 jaar betalen 6,00 euro. Kaarten voor dit Beukfeest zijn te reserveren via www.gryphus.nl.