College van B&W Sint Anthonis geeft horeca ruimte voor terrassen

Extra terrasruimte

Vanaf 1 juni 12.00 uur mogen cafés en restaurants onder voorwaarden weer open. De  gemeente Sint Anthonis biedt horeca-ondernemers extra ruimte om buiten meer mensen te kunnen ontvangen. We hebben veel ruimte in onze gemeente. Dat biedt kansen. Het college roept ondernemers daarom op om verder te denken dan hun bestaande terras. Misschien zijn er zelfs mogelijkheden op andere plaatsen in de openbare ruimte. De plannen moeten  vanuit de ondernemers zélf komen. 

Indienen plannen
Bent u horecaondernemer en wilt u uw terras tijdelijk uitbreiden? Of heeft uw café of restaurant normaal gesproken geen terras en ziet u daar tijdelijk mogelijkheden voor? Stem het plan eerst af met de omgeving, en dien het vervolgens in bij de gemeente. Die checkt of het terras aan de regels voldoet. Dat is belangrijk voor de veiligheid van gasten en medewerkers. 

Bezoekers

Bezoekers van terrassen zullen zich moeten houden aan de geldende regels. Doen zij dit niet dan zullen zij op hun gedrag worden aangesproken door de medewerkers van het café of restaurant. Wanneer iedereen zich verantwoordelijk gedraagt, kunnen terrassen open blijven. Laten we genieten van de mogelijkheden die geboden worden en elkaar op het terras de ruimte geven. Dan wordt het vast een hele mooie zomer.