Club Goud zoekt maatjes voor Boxmeerse ouderen

Ouderen en jongeren gaan met Typisch Boxmeer in gesprek over hun woonplaats

Club Goud koppelt voor een nieuw maatjesproject acht jonge Boxmerenaren aan evenzoveel ouderen uit woonlocaties Celesta en Musette van Mooiland. De maatjes duiken vanaf eind september samen in de cultuur en geschiedenis van Boxmeer, met onderwerpen als carnaval, de joekskapel en Daags na de Tour. Voor ouderen is het bijzonder om in contact te komen met de jongere generatie, en voor de twintigers en dertigers is het juist interessant om de verhalen van vroeger te horen.

Tijdens tien ontmoetingen gaan de maatjeskoppels in gesprek over hun woonplaats. Onder het thema Typisch Boxmeer komen allerlei karakteristieke tradities en evenementen aan bod. Wie weet leren de jongere maatjes zelfs wat nieuwe woorden Boxmeers dialect. De ene week bekijken de koppels oude zwart-wit foto’s van carnavalsoptochten, een andere keer wisselen ze sterke verhalen uit over het metworstrennen.

Waardevolle bezoekjes

“We vinden het heel waardevol om verschillende generaties op deze manier samen te brengen”, zegt initiatiefnemer Moniek van Daal. Met Club Goud wil ze meer jongeren betrekken bij de ouderenzorg door innovatieve vrijwilligersprojecten en evenementen. “Van eerdere maatjesprojecten weten we dat jonge mensen het heel leuk en waardevol vinden om op deze manier met een oudere in contact te komen. Voor de senioren zijn de bezoekjes van jongeren heel bijzonder.”

Corona-proof

Om het voor alle deelnemers veilig te houden, zijn er speciale maatregelen om de ontmoetingen corona-proof te laten verlopen. Naast de RIVM maatregelen worden er met de woonlocatie nog aanvullende regels opgesteld. “Onze bewoners hebben behoefte aan persoonlijk contact”, vertelt Petra Spanjers van Mooiland. “De bezoekjes van de maatjes zijn zeer welkom.”

Lijkt het je leuk om mee te doen aan Typisch Boxmeer? Iedereen van 18 tot 35 jaar kan zich voor 23 september aanmelden op www.clubgoud.com/typischboxmeer.