Cicero sluit seizoen af met Europarlementariër Tom Berendsen: ‘Europa kan het heft weer in eigen handen nemen’

SINT ANTHONIS – Als afsluiter van het zesde seizoen is op woensdag 24 mei Europarlementariër Tom Berendsen te gast bij Cicero Sint Anthonis. De Brabantse CDA’er vertelt deze avond waarom de Europese Unie op dit moment te afhankelijk is van andere delen van de wereld en deelt zijn visie over dit probleem.

 
De in Breda geboren en getogen Tom Berendsen (40) is sinds 2019 lid van het Europees Parlement en houdt zich daar onder meer bezig met energie-, industrie- en transportbeleid. Voordat hij werd verkozen, werkte hij op het gebied van duurzaamheid bij een groot advieskantoor. Bij Cicero gaat hij in op de stelling ‘Europa moet niet meer naïef zijn’. “De Europese Unie is op dit moment te afhankelijk van andere delen van de wereld”, stelt Tom Berendsen. “Als we niet snel strategischer gaan opereren, blijven we van de ene afhankelijkheidscrisis in de volgende rollen. Dat zagen we al tijdens de coronacrisis toen het ging om medicijnen en medische hulpmiddelen. Vorig jaar zagen we het weer, toen ging het om gas uit Rusland. En intussen is er op tal van terreinen afhankelijkheid van China ontstaan, met name waar het gaat om grondstoffen en goederen die we nodig hebben voor de toekomstige economie. Dit is een zeer onwenselijke situatie.”
 
Cicero Sint Anthonis nodigt iedereen van harte uit op woensdag 24 mei naar het boeiende verhaal van Tom Berendsen te komen luisteren. De avond vindt plaats in Oelbroeck aan de Breestraat 1d in Sint Anthonis, begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Geniet van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed uw referentiekader. Daarna kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat.
Bij Cicero staan wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio centraal. Cultuur, politiek, maatschappij, sport, wetenschap en human interest komen aan bod. Boeiende thema’s, spraakmakend gepresenteerd vanuit een verrassend perspectief. Gewone mensen, bijzondere verhalen!
 
Op de hoogte blijven van de avonden die Cicero organiseert? Bezoek dan de website van Cicero: www.cicerosintanthonis.nl en schrijf u hier in voor de digitale nieuwsbrief. U kunt Cicero natuurlijk ook volgen via Facebook: www.facebook.com/cicerosintanthonis.