Cerisa van Kesteren uitgekozen als ONE-jeugdambassadeur

 

Cerisa van Kesteren uit Cuijk doet een oproep aan de Nederlandse overheid: het is tijd om extreme armoede aan te pakken

Den Haag, 18 maart 2023 Cerisa van Kesteren, uit Cuijk is uitgekozen als ONE-jeugdambassadeur voor The ONE Campaign, de anti-armoedeorganisatie die mede door Bono van U2 is opgericht. Het wordt tijd dat we wereldwijde crises aanpakken: om klimaatverandering tegen te gaan, extreme armoede te bestrijden en voorkombare ziekten uiterlijk in 2030 de wereld uit te helpen.

Als onderdeel van het programma houden deze jonge activisten zich bezig met campagnes om bewustwording te creëren, en lobbyen ze politici om beslissingen te nemen die zullen leiden tot een rechtvaardigere en duurzamere samenleving.

Als onderdeel van een groter team van meer dan 300 jeugdambassadeurs in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en in de EU zal Cerisa politici ontmoeten, deelnemen aan evenementen en bewustwording creëren onder het Nederlandse publiek van de noodzaak om ODA te verhogen en nieuwe financiële middelen te ontgrendelen voor degenen die dat het hardst nodig hebben. Zij zal ook campagne voeren voor klimaatverandering en ervoor zorgen dat Nederlandse leiders hun beloften ten aanzien van klimaatfinanciering nakomen, en lage-inkomenslanden steunen om zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering.

Cerisa: “Ik ben erg enthousiast om jeugdambassadeur te zijn én campagne te voeren om een einde te maken aan extreme armoede en te strijden tegen klimaatverandering. Ik wil er alles aan doen om campagne te voeren voor degenen die dit het hardst nodig hebben. Het is kei belangrijk om de strijd tegen extreme armoede en klimaatverandering aan de Nederlandse parlements- en kabinetsleden voor te leggen en daarnaast het publiek ook achter deze zaak te krijgen.”

Wies Kerrebijn, Campagne & Media Coördinator van ONE in Nederland, zegt: ”Ik heb volle vertrouwen in onze groep jeugdambassadeurs, die hele duidelijke en concrete ideeën hebben over hoe de toekomst eruit moet zien: een eerlijke, duurzame wereld zonder extreme armoede.”