Carnavalsproms Oelbroeck staat voor eerste lustrum – Al zingend het carnaval inglijden

SINT ANTHONIS – ‘Zing A Long Uut Ouw Lief’ – zing de longen uit je lijf – zo luidt de ludieke oproep aan zanglustigen uit Sint Anthonis en omstreken om een avondje lekker mee te zingen en te deinen met bekende carnavalsnummers en andere meezingers. Dat kan op zaterdag 18 februari tijdens de carnavalsproms in de warme feesttempel Oelbroeck in Sint Anthonis.
De carnavalsproms, die voor de vijfde keer wordt georganiseerd door Muziekvereniging Sint Cecilia en carnavalsverenging D’n Uutlaot, mag gezien worden als eigentijdse variant van een liederentafel. Kom er maar op, de ontmoeting van een concert met carnaval! In Sint Anthonis wordt keer op keer bewezen dat het kan.
Plaatselijke artiesten en muzikanten trakteren aanwezigen op een avond vol muzikaal spektakel en humor, terwijl iedereen de teksten op grote schermen kan meezingen. Dat kan staand en zittend; er zijn stoelen voor senioren en barkrukken. En ja, net als bij de voorgaande edities kunnen sommige nummers zo aanstekelijk zijn dat spontaan de polonaise zal worden ingezet. Om het helemaal af te maken is het een aanrader om in een carnavalspak te verschijnen.
Arno Rombouts, vooorzitter van D’n Uutlaot, wijst erop dat het concert dan wel het initiatief is van twee verenigingen, “maar we doen het vooral samen met het publiek”. Rombouts hoopt dat iedereen weer net zo enthousiast meedoet als de voorgaande jaren.
 
Op de bühne
 
Muzikaal Sint Tunnis brengt ook dit jaar weer een ruim en gevarieerd aanbod op de bühne van de carnavalsproms. Naast gelouterde artiesten en het bekende combo verschijnen ook verrassende nieuwkomers op het toneel. Een lust voor het oog is ongetwijfeld het swingend optreden van het dansgarde. De stuwende ‘motor’ tijdens het carnavalsspektakel vormt het harmoniekorkest onder leiding van Julio Domingo en Marc Thijssen.
“Het belooft weer een mooi feest te worden”, zegt Thijs van Kempen. Als bestuurslid van Sint Caecilia is hij blij dat weer zoveel artiesten spontaan aan dit feestje mee willen werken. ”Er zijn erbij die voor de vijfde keer meedoen, anderen zijn ‘terug van weggeweest’. Samen met een paar verrassende debutanten zorgt dat voor een mooie mix.”
 
De carnavalsproms begint op 18 februari om 20.00 uur. Kaarten zijn voor € 12,50 te koop bij De DorpShop aan de Breestraat 16A In Sint Anthonis (contant betalen) en Oelbroeck, Breestraat 1D In Sint Anthonis. Of online via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/zing-a-long-uut-ouw-lief