Carnaval 2021/2022 is AAN!!

Zaterdag 6 november was het dan zover Pothuusburgers en Pothuusburgerinnekes.

De onthulling van de nieuwe Tita of Titia van Pothuusburg.

Nadat alle gasten de coronacheck hadden gedaan en hun ID hadden laten zien, kwamen ze terecht in een gezellig aangeklede zaal in Catharinahof.

Eerst zagen wij natuurlijk allemaal hoe TITA XL zijn steek en scepter in moest leveren, nadat hij twee jaar als TITA goed voor ons aan de slag is geweest. Nu was het dan toch echt tijd om het stokje (scepter) over te dragen aan zijn opvolger of opvolgster.

Gelukkig voor Dennis Vermeulen (TITA XL) hebben de senatoren hem in hun Senatoren Convent opgenomen. Dat kostte Dennis uiteindelijk slechts een dienblad bier.

Daarna werd de spanning verhoogd en de lichten gedempt… Wie oh wie zou zijn opvolger/ opvolgster zijn?

Onder luid gejuich en pakkende muziek kwam uiteindelijk TITIA III (Heidy van Kempen- Walraven!) van achteruit de zaal met haar gevolg, ook al drie mooie dames, tevoorschijn: Adjudante Hannie Orgers, Narrin Nicolle van Kempen en Narrin Deborah Coenen.

Vier vrouwen! En met een heel pakkende “Wie had dat nu gedacht? Vier vrouwen aan de macht!”’, trapten zij het feest Carnaval 2021/2022 groots af!

Zondag 7 november was het dan de beurt van de jeugd.

Daar traden Prinses Maaike Barten en haar gevolg af. De twee afgelopen jaren waren mooi, maar de jurk was nu natuurlijk veel te kort en te krap geworden dus het feest was mooi geweest .

De jeugd in de zaal kon de spanning bijna niet aan, na een lange tijd wachten (wachten duurt sowieso altijd lang!) gingen de gordijnen eindelijk open, en toen; niets!

Een quizmaster en een beamer was er te zien. De zaal kon de spanning bijna niet aan. Van elk lid van het gevolg werden allerlei foto’s getoond van baby af aan tot nu. Het enthousiaste publiek had telkens goed geraden wie het lid uit het gevolg was!

Nar Grapjas Jeroen Reimer, Nar Lolbroek Cas Hombergen, Broekie Bullebak Juul Eggenhuizen, Hofdame Babet Beijer, Hofdame Lotte van Druten en uiteindelijk…. Prinses Amber Erkelens!!!

Wat een feest in Pothuusburg, twee vrouwen aan de macht!

Wij wensen beide Prinsessen met hun gevolgen een groots feest en hopen dat er ondanks de beperkingen een hoop mooie feestjes mogen volgen!

Wij twijfelen er niet aan dat Pothuusburg met deze dames een geweldig carnaval tegemoet gaat!

Namens Pothuusburg van harte gefeliciteerd, ALAAAAAFF