Buitenterrein Merletcollege Cuijk krijgt kleur

Het Merletcollege in Cuijk vernieuwt deze lente het buitenterrein. Het nieuwe schoolplein, voor én door leerlingen, krijgt meer kleur en biedt veel voordelen voor de jongeren.

De bestaande zitjes worden rijkelijk aangevuld met bloemen en planten, ook worden door bomen meer schaduwplekken gecreëerd. Het buitenterrein wordt zo veel levendiger. In mei wordt alles aangeplant en na de zomervakantie, wanneer de leerlingen weer worden verwelkomd op school, staat alles in kleurrijke bloei. “Het is mooi dat we de nieuwe brugklasleerlingen kunnen verrassen met een nieuw schoolplein. Het wordt een plek waar je graag je pauze wilt spenderen” vertelt Iedje Heere, rector Merletcollege.

In oktober 2017 werd het nieuwe schoolgebouw aan de Katwijkseweg voor het Merletcollege in Cuijk geopend. Het gebouw is eigentijds, duurzaam en multifunctioneel. Met deze begrippen in het achterhoofd is een ontwerp gemaakt voor het nieuwe buitenterrein. Leerlingen van het leerlingenparlement hebben hierover meegedacht. “We vonden de sfeer erg belangrijk, dus daarom willen we veel kleurrijke planten bij de zitjes” vertelt Jelle van Rooij uit vwo 4. Verder is er ook gekeken naar de waterdoorlaat omdat de school dicht bij de Maas ligt. Een andere belangrijke pijler was het creëren van schaduwplekken, “je wilt niet altijd in de zon je boterham opeten” voegt Jelle toe. 

Het nieuwe schoolplein nodigt uit voor ontmoeting in de buitenlucht. Pauzeren in de fleurige zitkuilen, huiswerk maken aan de picknicktafels of een tussenuur ‘chillen’ op het gras. Op de website van het Merletcollege is een video te zien van het ontwerp.