Bruidsschat gemeente Cuijk

Wat maakt Cuijk en onze kerkdorpen nu zo bijzonder?

Op zaterdag 27 november vindt in Schouwburg Cuijk de Avond van de Schatbewaarders plaats. Een leuke, vrolijke en dynamische voorstelling, met artiesten van eigen gemeentelijke bodem. De uitgifte van de gratis kaarten start na de zomer.

Als rode draad van het programma wordt die avond de ‘bruidsschat’ van de gemeente Cuijk gevuld. Een koffer (letterlijk!) met voorwerpen, die symbool staan voor wat Cuijk en de kerkdorpen bijzonder maakt. De bruidsschat wordt aan het einde van de avond meegegeven aan de waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Land van Cuijk, met de boodschap om er ‘vooral goed op te passen’.

Onze trots!

De bruidsschat laat zien waar we in de dorpen en wijken van gemeente Cuijk trots op zijn. Een emmertje zand uit de Kraaijenbergse Plassen bijvoorbeeld, een van de vele medailles van wereldkampioene Ielja Strik of bijvoorbeeld een flesje Zelfkantbier uit Haps. Het kan klein en fijn zijn, maar ook groots en meeslepend. Als het maar iets is waar je trots op bent, wat jouw dorp of wijk uniek maakt én wat vooral behouden en zichtbaar moet blijven in de nieuwe gemeente Land van Cuijk.

Samen met de wijk- en dorpsraden maken we straks de keuze voor hét symbool voor de dorpen Beers, Haps, Katwijk, Linden, Sint Agatha en Vianen en de Cuijkse wijken Padbroek, De Valuwe, Centrum en Heeswijkse Kampen. Wij nemen jouw suggesties daar graag in mee.

Dus heb jij een concreet idee? Mail het naar schatbewaarders@cuijk.nl!