Brand in de wasruimte voormalig azc in Overloon

Op 5 April gealarmeerd voor een middelgrote brand in de wasruimte van de opvanglocatie voor Oekraïners en enkele statushouders in Overloon.De brandweer was snel met meerdere korpsen ter plaatse De brandweer uit Sint Anthonis, Vierlingsbeek en Venray hebben met twee tankautospuiten en twee waterwagens de vlammen bestreden. Hoe dat de brand kon ontstaan, is niet bekend. Zij hebben de brand vervolgens gecontroleerd uit laten branden. Hierbij is de wasruimte verloren gegaan, maar zijn overige gebouwen bewaard gebleven. Rond 3.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. Rond 6.00 uur zijn er nog nabluswerkzaamheden verricht.

Bij de brand zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen. Er is ook geen asbest vrijgekomen. Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden opgestart. Hiervoor is alleen de locatie van het afgebrande pand afgezet, om de omgeving veilig te houden voor de bewoners van de opvanglocatie (en dan met name hun spelende kinderen).

Algemene informatie

Bij de opvanglocatie aan de Stevensbeekseweg verblijven op dit moment ca. 450 Oekraïense vluchtelingen en 4 statushouders. De wasruimte waar de brand is ontstaan was achter op het terrein en was 14×20 meter groot.

Op de locatie Stevensbeekseweg zijn (ook los van deze situatie) dag en nacht beveiligers aanwezig. De beheerders zijn er zeven dagen per week.bron:https://www.gemeentelandvancuijk.nl/nieuws/2023/04/05/brand-opvanglocatie-overloon

Bron tekst gemeente Land van Cuijk

Bron foto Albert Hendriks