Bouke de Bruin voorgedragen lijsttrekker CDA Land v Cuijk

Het bestuur van het CDA Land van Cuijk draagt Bouke de Bruin voor als lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 24 november 2021.

Bouke de Bruin mocht in 2018 ook de lijst aanvoeren tijdens de verkiezingen waar het CDA Boxmeer als winnaar uit de bus kwam.

Aanstekelijk
Interim-voorzitter Bart Claassen over de keuze: Bouke heeft een hart voor onze regio! Zij is van nature in staat om te verbinden en samen te werken. Kenmerken die bij het CDA passen, maar vooral ook hard nodig zijn in de nieuw te vormen gemeente. Haar expertise, energie en enthousiasme werken aanstekelijk en daarom dragen wij haar vol vertrouwen voor.”

Kennis van zaken
Het bestuur is blij dat Bouke de kar wil trekken als lijsttrekker. “Zij zet zich als een deskundig Wethouder dagelijks in voor de leefbaarheid in de gemeente; een groen en duurzame omgeving. Tevens was zij intensief betrokken bij complexe dossiers rondom de nieuw te vormen gemeente Land van Cuijk. Haar kennis van zaken heeft ze weten te combineren met vernieuwing en frisse ideeën. Met deze ervaring en eigenschappen zien wij haar als een uiterst geschikte kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Wij zien Bouke graag doorgaan met haar goede werk!”, aldus de voorzitter.

Nieuwe generatie
Bouke de Bruin is vereerd met haar voordracht maar ook enorm trots op de overige kandidaten op de lijst. In de top 5, die opvallend genoeg verder alleen maar uit dertigers bestaat, zien we Joost Hendriks uit Cuijk (31), gevolgd door Mark Janssen van Gaal (36) uit Wilbertoord, Teun Wientjes (33) uit Oploo en Jochem Jacobs (31) uit Grave.
“Er staat een hele nieuwe generatie op, en met dit team gaan we voor nieuw elan in de politiek. Ik voel een grote verantwoordelijkheid om elke dag te werken aan de toekomst van onze mooie nieuwe Gemeente. Onze dorpen en kernen in het Land van Cuijk verdienen het om in hun kracht te staan waar onze kinderen veilig en fijn kunnen opgroeien. Ook benadrukt Bouke dat zij zich wil blijven inspannen om een bestuurder van een gemeente te zijn die zij aan zij staat met haar inwoners. Als de CDA-leden mij het lijsttrekkerschap toevertrouwen, dan zal ik mij hiervoor blijven inzetten.”

à Op 10 juli besluiten de leden van het CDA Land van Cuijk of Bouke definitief lijsttrekker wordt