Boerenkerstfoto en verlichte boerderijentocht

In het Land van Cuijk organiseren Land van Cuijk Boert Bewust en ZLTO Land van Cuijk ook dit jaar weer ‘Boeren en tuinders pakken tuinders uit wintereditie’. De boeren pakken uit met een boerenkerstfoto actie en een verlichte boerderijentocht in Mill – Beers – Haps.

 Boerenkerstfoto
Samen aan de slag tegen verveling deze extra lange kerstvakantie. Maak een boerenkerststalfoto. Kinderen (en hun ouders) kunnen een leuke, grappige of schattige foto insturen van hun kerststal, hun huisdier, op een boerderij: als het maar iets met boeren, dieren of een stal te maken heeft. Mail die naar info@landvancuijkboertbewust.nl. De foto’s komen op social media en de publieksprijs gaat naar de foto met de meeste likes en deelacties. Daarnaast kiezen de boerenorganisaties kiezen ook een winnende foto.

Verlichte boerderijpuzzeltocht
Dit jaar verlichten boeren aan een route van 25 kilometer in Land van Cuijk Noord hun boerderijen. Op donderdag 30 december pakken ze extra uit met een puzzeltocht uitgezet met verlichte letters. De deelnemers rijden vanuit een zelfgekozen startpunt de route, verzamelen de letters en maken de slagzin af. De oplossing kunnen ze mailen naar info@landvancuijkboertbewust.nl . Op 6 januari worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De actie wordt uiteraard geheel coronaproof en volgens de RIVM-richtlijnen georganiseerd. Mensen mogen niet uit de auto’s en rijden op hun eigen gekozen tijdstip de routen vanaf zelf gekozen startpunt. Aanmelden kan via  www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl . Je ontvangt dan via de mail de route en het deelnameformulier.